Članovi Borse predstavljat će BiH na Europskom prvenstvu u judu

... predstaviti na balkanijadi za mlađe kadete.

Naime, Petar Zadro , Rijad Maksumić i Amar Maksumić putuju u Bar ( Crna Gora) krajem lipnja, dok će Franjo Zadro nastupiti u Pragu ( Češka republika) na prvenstvu Europe do 23 godine sredinom studenog, piše na službenoj stranici ovoga kluba.

Petar će se natjecati u kategoriju -66 kg , a Amar i Rijad u kategoriji -73 kg.

Petar je prošle godine osvojio sjajno peto mjesto, a ove godine juriša na medalju. Petar je veliki favorit. Osvojio je medalje na 4 europska kupa te na EJU rang listi drži 2. poziciju najboljih judaša Europe do 17 godina ( -66 kg), no, dali će se kockice posložiti u paklenoj areni u Baru saznat ćemo tek nakon EP-a.

Maksumići skupljaju svoja prva iskustva na Europskoj sceni, ali nema sumnje da i oni mogu iznenaditi. Sastali su se u finalu prvenstva Bosne i Hercegovine gdje je Rijad iz meča izašao kao pobijednik. Veliki napredak u samo 2 godine rada Maksumići su stekli upornim, napornim i kvalitetnim radom.

Znoj, upornost, odricanje i žrtva naglasio je mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Amar Maksumić.

Franjo Zadro nakon osvojenog petog mjesta na prvenstvu Europe u rujnu prošle godine , zbog povrede ramena na spomenutnom natjecanju, propustio je svijetsko prvensvo u Južnoj Africi, državno prvenstvo do 23 godine te nekoliko međunarodnih i zvaničnih natjecanja.

Nakon što se 3 godine natjecao u kategoriji -66 kg u konkurenciji juniora do 20 godina, u kojoj je ostvario izvanredne rezultate, odlučio je podignuti kilažu i sportsku karijeru nastaviti do -73 kg za što će mu zasigurno biti potrebna određena vremenska prilagodba. Već ove godine odmjerit će snage sa 3 godine starijim borcima u Pragu.

Karlo Tomas i Ivan Marijanović u srpnju putuju u Bugarsku na prvenstvo balkana. Karlo Tomas u samo tri godine rada okitio se titulom prvaka države, dok se Ivan Marijanović ove godine okitio sa četvrtom zlatnom medaljom sa državnih prvenstava.

Izvor: judoborsa.com