FOTO  Članica judo kluba „Hercegovac“ viceprvak balkana

Judo klub Hercegovac, Danica Jurić

Danica je u nedjelju imala četiri borbe i slavila u 3, dok je u jednoj borbi upisala tijesan poraz.
Tri pobjede upisala je protiv sunarodnjakinje Snježane Kusić i dvije predstavnice Turske, Onder Esra i Tasan Saliha. Poraz joj je nanijela reprezentativka Bugarske Doycheva Katerina, i to u napetoj borbi do same završnice.
Osim Danice iz Hercegovca još je nastupio i David Pušić koji je izgubio od predstavnika Rumunjske Bucataru Cosmin, te kasnije u repasažu pobijedio predstavnika Makedonije Dmitra Tasevskog a u drugom repasažnom kolu ispao od predstavnika Crne Gore Stanišić Nikole.

Iduće prvenstvo balkana za Hercegovac je početkom srpnja u Temišvaru za najmlađe uzraste odnosno za djecu do 13 godina. U ovoj generaciji Hercegovac ima čak 8 reprezentativaca i time čini najveći dio reprezentacije u ovom uzrastu.
Do kraja prvog dijela sezone Hercegovac ima u planu odraditi još 3 međunarodna turnira, prvenstvo balkana za djecu do 13 godina te jedan Europski kup za juniore.

Pored prvenstva balkana za juniore najmlađi članovi Hercegovca sudjelovali su na međunarodnom judo turniru u Vogošći gdje je sudjelovalo oko 300 natjecatelja.
11 članova Hercegovca se izborilo za 6 zlatnih i 4 brončane medalje.
Zlata su osvojili: Nikola Dankić, David Rosić Milinković, Fabian Galić, Nera Prce (zlato i u duplom startu) te Katja Tomić koja je ujedno i proglašena za najbolju mlađu djevojčicu turnira. Brončane medalje otišle su u ruke Bernardu Mihiću, Janu Gubeljiću, Dominiku Senkiću i Luki Vidačku. Hercegovac su još predstavljali Josip Jelčić i Mihael Jandrić ali ovaj put bez plasmana. Inače, ekipa koja je predstavljala Hercegovac u Vogošći je bila sastavljena mahom od početnika te je većini njih ovo bio tek prvi nastup..