FOTO  Član mostarske Borse Petar Zadro seniorski prvak Balkana

Petar Zadro

... uzrasta - seniora. Petar se do trona, i to do najviše stepenice, morao boriti sa starijim i iskusnijim borcima od sebe. U 4 borbe, zabilježio je 4 velike pobijede te tako u klub "Borsa" donjeo 19. medalju kada su u pitanju Balkanska prvenstva,  u posljednjih 7 godina, što je rekordan broj za sportske kolektive grada Mostara, a ukupno ih ima 97.

Petar je u prvom kolu pobijedio Grka Tseleradis Spartakosa, a u drugom kolu Bugara Hristozov Hristiana. U polufinalu Petar se borio i pobijedio nositeljem seniorskog balkanskog zlata iz 2013. godine Srbina Predraga Nikolajevića, dok je u finalu pobijedio također reprezentativca Srbije i nositelja brončane medalje sa Europskog prvenstva (U23) - Marka Vukičevića.

Napomenimo da je Petar ove godine također bio juniorski prvak balkana, a sada se dokazao i u konkurenciji starjiih od sebe te je ovo dvostruka titula prvaka Balkana u jednoj sezoni što je izuzetno velika rijetkost u judo sportu.

Kako rezultati Borsinih natjecatelja "odjekuju" širom regije i ovog djela Europe, tako će i "Borsa OPEN" u listopadu ove godine imati mnogo sudionika. Naime, do sada su svoje sudjelovanje najavili klubovi iz 14 zemalja: Slovenija, Švedska, Italija, Nizozemska, Srbija, Bugarska, Rumunjska, Češka, Poljska, Kosovo, Crna Gora, Turska, Hrvatska, BiH, te će tako "Borsa OPEN" i ove godine biti najveća sportska manifestacija u BiH organizirana pod okriljem jednog sportskog kolektiva, a uz to i najjači judo turnir na prostoru Jugoistočne Europe.

"Rad, trud, marljivost, upornost, kultura života. Na tome se temelji naš klub. Stoga zasiugrno i nije čudno što veliki rezultati dolaze, a ako spomenemo da smo 2006. godine krenuli sa radom kluba "Borsa" u prostoriji od 20 kvadrata, a danas imamo najbolje uvijete na prostoru ovog djela Europe, a uz to smo osvajači preko 4500 odličja u 25 različitih zemalja i nositelji medalja sa Europskih, Balkanskih prvenstava i velikih međunarodnih natjecanja, zasigurno možemo zaključiti da je u svemu tome odigrala ulogu velika kvaliteta i ozbiljan pristup. Mlada smo sila, kojoj je cilj promovirati ono što je dobro i plemenito i svakom zainteresiranom širom otvaramo vrata da postanu i oni dio naše velike obitelji. Stoga i ove godine vršimo velike upise." kazali su iz uprave judo kluba "BORSA".

Natjecatelji Borse za 15 dana putuju na međunarodni judo turnir "POKAL OPLOTNICE" u Sloveniju, te na Europsko juniorsko prvenstvo u Austriju.