Član mostarske Borse Petar Zadro predstavljati će BiH na Europskim igrama u Minsku

Petar Zadro
Petar je dugogodišnji reprezentativac BiH i jedan od naujspješnijih sportaša BiH.

Osvajač je brončane medalje sa Europskog prvenstva za seniore do 23 godine (Gyor, 2018.), srebrene medalje sa Europskog prvenstva U18 (Bar, 2012.), srebrene medalje sa Eyof-a (Utrecht, 2013.), brončane medalje sa sveučilišnog prvenstva Europe (Rijeka,2017).

Dvadeset četri puta je nepobjeđen na prvenstvima Bosne i Hercegovine od najmlađih uzrasta, pa sve do seniora.

Šest puta je bio prvak Balkana, a 11 puta je slavio i na Europskim kupovima za kadete, juniore i seniore (Coimbra-POR, Teplice-CZE Zagreb-CRO (2X), Antalya-TUR (2X), Kiev- UKR, Pakš-HUN, Sarajevo-BiH, Lignano- ITA, Gdynia- POL).

U više uzrasnih kategorija je nositelj priznanja najuspješnijeg sportaša grada Mostara, kao i priznanja mlade nade bh. sporta uručene od strane Olimpijskog komiteta BiH, te priznanja za izuzetna sportska dostignuća.

Na Europskim igrama u Minsku natjecati će se u devet sportova - atletika, badminton, biciklizam, boks, judo, karate, stolni tenis, streličarstvo i streljaštvo.

Bosnu i Hercegovinu predstavljat će 16 sportaša u 6 sportova, a u judo sportu natjecati će se najuspješniji džudaši BiH: Petar Zadro, Harun Sadiković, Aleksandra Samardžić i Larisa Cerić.