FOTO  Čitluk: Više od 500 natjecatelja nastupilo na Međunarodnom karate turniru DBG Open 2013

..." koji se , u Čitluku, održao u sklopu obilježavanja Dana berbe grožđa. Na turniru čiji su organizatori bili KK Hercegovina, KK Međugorje i KK Brotnjo u katama, pojedinačnim i ekipnim borbama, na šest tatamija u Gradskoj športskoj dvorani, nastupili su natjecatelji iz BiH, Hrvatske i Austrije.

O samoj važnosti turnira više od broja natjecatelja govori činjenica da je Karate savez BiH „DBG Open 2013" izabrao za izborni turnir za reprezentaciju BiH koju u Španjolskoj uskoro očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu.

Općina Čitluk maksimalno je podržala turnir u organizaciji tri kluba s područja naše općine što su organizatori prepoznali i načelniku Ivi Jerkiću ukazali čast da otvori međunarodni karate turnir za djecu, kadete, juniore i natjecatelje u kategoriji „U 21".

Nastupe mladih karatista u Čitluku pratio je veliki broj gledatelja. Gledalište su u velikom broju popunili natjecatelji, njihovi roditelji i prijatelji, kao i ostali zaljubljenici u ovaj sport, a među uvaženim gostima bio je dopredsjednik Europske karate federacije Stjepan Čelan, koji je ujedno i predsjednik Hrvatskog karate saveza.

Gospodina Čelana smo zamolili da za naš portal prokomentira sam turnir a na početku našeg razgovora dopredsjednik EKF-a nam je kazao kako je BiH oduvijek imala kvalitetne natjecatelje i da se ne radi o laskanju već da tu tvrdnju potvrđuju rezultati natjecatelja iz BiH.

„Ovo natjecanje po konkurenciji i po svemu zaslužuje stvarno visoko mjesto. Svakako ovakvo natjecanje i ovakva natjecanja će BiH održati na visokom mjestu u karateu u Europi, što je vjerujem i svima cilj" - kazao nam je gospodine Čelan.

Dopredsjednik EKF-a jučer je trebao biti u Frankfurtu na Premier ligi, no u dogovoru s predsjednikom EKF-a tu je obavezu otkazao kako bi posjetio turnir u Čitluku, pogledao mlade natjecatelje na djelu te se sastao s predsjednikom Karate saveza BiH Samirom Ćatovićem koji je nedavno izabrani i za dopredsjednika Balkanske karate federacije.

„Bilo je jako bitno da dođemo ovdje i porazgovaramo kako bi dogovorili neke smjernice u razvoju karatea cijele regije. Treba naglasiti da je dopredsjednika novoosnovane Balkanske karate federacije u kojoj su sve balkanske zemlje osim Grčke, a i ona će se prikloniti, Samir Ćatović i da je izabran jednoglasno" - kazao je Čelan govoreći o razgovorima koji su vođeni s ciljem poboljšanja suradnje zemalja u regiji koje raspolažu izuzetno kvalitetnim natjecateljima.

Karate savez BiH turnir u Čitluku svrstao je u izborne za reprezentaciju BiH pa smo za komentar samog natjecanja zamolili i predsjednika Saveza Samira Ćatovića.

„Svakako da sam zadovoljan radom i načinom pristupa ova tri kluba iz općine Čitluk, iz tog razloga smo odabrali da ovaj turnir bude izborni turnir za reprezentaciju. Zadovoljan sam s brojem natjecatelja, klubova i ono što moram naglasiti je da je organizacija 100% uspjela i da ovo doprinosi razvoju karatea kako u Brotnju, tako i u BiH,odnosno čitavoj regiji. Još jednom u ime Karate saveza BiH se zahvaljujem organizatorima na korektnom i sportskom pristupu organizaciji" - kazao je predsjednik Karate saveza BiH.