Brotnjak Mile Vrančić, perspektivni kick boksač

Mile Vrančić, Kobra, borilački sportovi
Mostarski klub Kobra se posebno istaknuo sa 11 osvojenih medalja. Među imenima članova Kobre koji su se okitili medaljama ističe se i jedan naš Brotnjak. Riječ je o devetnaestogodišnjem Blatničaninu Mili Vrančiću, koji je osvojio brončanu medalju u disciplini full contact. Ta informacija je još zanimljivija jer je to prvi Milin nastup, a debi je završio srebrenom državnom medaljom.

Mile je rođen 29. travnja 1995. godine i učenik je četvrtog razreda Prirodoslovne gimnazije. Zamolili smo ga za par kratkih izjava o njegovim dojmovima sa državnog prvenstva.

„Vrlo sam sretan zbog osvojene medalje. Kako moj matični klub „Shark" iz Čitluka zbog administrativnih razloga nije bio u mogućnosti nastupiti na prvenstvu, na poziv ljudi iz „Kobre" nastupio sam za taj mostarski klub. Prvotna zamisao je bila da nastupim u semi kontaktu, no zbog malog broja prijavljenih natjecatelja odlučio sam se za full contact u kategoriji starijih juniora do 81 kg. Ta odluka se u konačnici pokazala kao puni pogodak. Mada moram reći da u neizvjesnom finalu nisam bio ništa slabiji od prvaka, tako da je odluka o pobjedniku mogla biti i u moju korist. Zahvaljujem se svim ljudima koji su mi bili potpora od prvog dana, a posebno mom treneru Franji Eriću"

Mile nam je još kazao da Brotnjo na ovom prvenstvu ima još jednog osvajača srebrne medalje. Riječ je o njegovom kolegi Rafaelu Pervanu, koji je nastupao za čapljinski klub u kategoriji mlađih juniora do 75 kg.

Nakon dugog razdoblja u Brotnju se ponovno popularizira ova vrsta športa koji je u svjetskim razmjerima vrlo priznat. Nadamo se kako će zahvaljujući ovim borcima on biti još popularniji te da će ga mu se priključiti i mnogi mladi Brotnjaci.

Brotnjo.info