Božićno čudo: Boksač se drugi put probudio iz kome

Božićno čudo: Boksač se drugi put probudio iz kome
... za vrijeme sparinga na kojem nije smio niti sudjelovati jer se u travnju umirovio nakon operacije glave i teške ozljede mozga koju je zadobio u borbi početkom godine.

Gotovo nevjerojatno zvuči priča bivšeg britanskog prvaka u poluteškoj kategoriji koji je u razmaku od šest mjeseci dva puta teško stradao u ringu, oba puta je završio u komi, nakon čega je operiran, ali se srećom, oba puta budio iz kome. Nažalost, liječnici smatraju kako će nakon druge operacije imati trajne posljedice, čak je moguća i paraliza, prenosi Tportal.hr.

Blackwell je ožujku ove godine u Londonu branio naslov britanskog prvaka u poluteškoj kategoriji protiv Chrisa Eubanka Jnr, što je bila Blackwellova treća obrana naslova u karijeri. Blackwell je u toj borbi dobio čitav niz jakih udaraca, a borba je prekinuta u 10. rundi nakon što je liječnik procijenio kako Blackwell ne može nastaviti borbu zbog otekline iznad njegovog lijevog oka. Mladi Englez se nakon borbe srušio i prevezen je u bolnicu gdje je zbog krvarenja u mozgu završio u induciranoj komi. Na kraju se oporavio, ali je koncem travnja objavio prekid karijere.

Dobio je trenersku licencu i počeo raditi s mladim boksačima. Međutim, u studenom je ponovo ušao u ring i to kao sparing partner Hasanu Karkardiju koji se pripremao za borbu protiv Chrisa Hobbsa. Tijekom sparinga se srušio i hitno je prevezen u bolnicu gdje su mu liječnici morali ukloniti dio lubanje kako bi smanjili pritisak na mozak. Više od mjesec dana je bio u komi, a na sam Božić se probudio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bilo je to božićno čudo. Dočekao nas je sa smiješkom na licu. Međutim, ispred Nicka je dugačak oporavak, a pitanje je s kakvim posljedicama. U ovom trenutku to je sve nevjerojatna vijest, on je borac u srcu, sigurno', kazao je njegov otac John.

Za sada nikome nije jasno zašto je Blackwell uopće ušao u ring znajući što je sve prošao nakon borbe s Eubankom koji je njegov potez opisao 'apsolutnim ludilom'

'Nikome nije jasno zašto je Nick ponovo ušao u ring. Shvaćam koliko može biti jaka ljubav prema sportu jer i ja nosim tu ljubav. Ali postoji razlika između ljubavi prema sport i ovoga što je on učinio. Ja to ne mogu shvatiti. To je sramota, ali nadam se kako će se oporaviti i izvući pouke iz svojih pogrešaka', kazao je Eubank Jnr.

Britanski Boxing Board of Control (BBBC) je otvorio istragu, a Hasan Karkardi i njegov trener Liam Wilkins su suspendirani.

vecernji list