FOTO  Borsina sekcija u Vojnu do sad osvojila preko 100 medalja

judo-klub-borsa-ogranak-vojno

... sa područja Bijelog polja, Vojna i Raštana.

Treninzi se održavaju u prostorijama Područne škole Vojno, dva puta tjedno, a treninge vodi Leo Zovko sa kojim smo porazgovarali povodom upisa u ovaj judo klub koji je među najtrofejnijim klubovima u gradu na Neretvi.

- Kada je počela sa radom sekcija Vojno Judo kluba Borsa?

Sekcija u Vojnu počela je sa radom prije par godina, točnije u studenom 2009. godine, a svrha je bila okupljanje mladih, a ponajviše da bi ih sklonili sa ulice i približili ovom olimpijskom sportu.

- Koliko sekcija trenutno broji članova, te koliko puta tjedno imate treninge?

Sekcija trenutno broji dvadesetak članova, a što je najvažnije više od pedesetak djece iz Vojna i Bijelog Polja smo upoznali sa ovom borilačkom vještinom. Neki su još aktivni i postižu sjajne rezultate u ovom sportu.

- Kada ste već spomenuli rezultate, koliko ste zadovoljni nastupom vaših članova na natjecanjima?

Članovi naše sekcije su do sada osvojili 158 medalja sa raznih domaćih i međunarodnih natjecanja. Iako radimo u dosta skromnim uvjetima moram istaknuti da smo do sada imali i nekoliko viceprvaka na nivou države, te nekoliko brončanih mjesta sa državnih prvenstava. Što se tiče ostalih natjecanja naši članovi osvojili su preko 34 zlatna odličja , te 124 srebrena i brončana odličja. Zajedno sa članovima našeg kluba koji treniraju u Srednjoj građevinskoj školi u Mostaru, V. osnovnoj školi te našoj glavnoj judo dvorani u Rodoču u zadnjih nekoliko godina osvojili smo preko tisuću medalja što se rijetko koji klub u BiH, ali i šire može pohvaliti. Ovoga ljeta dva člana naše sekcije, zajedno sa još nekoliko članova našeg kluba predstavljalo je naš klub i reprezentaciju u Bugarskoj na Balkanskom prvenstvu.

- Maloprije ste spomenuli da radite u skromnim uvjetima. Otkuda onda takvi rezultati?

Najvažnije je da djeca zavole ovaj sport. Osim treninga u Vojnu veći dio naših članova odlazi i na treninge u dvoranu Borse u Rodoču gdje su uvjeti za rad fenomenalni. Znači na treninzima u Vojnu više radimo na nekim tehnikama kao i manjim pripremama za natjecanja. Otatak se radi na treninzima u Srednjoj građevinskoj školi u Mostaru, odnosno u dvorani na Bišću polju (Rodoč). Inače sa djecom rade vrhunski treneri pa stoga ne trebaju ni čuditi ovakvi sjajni rezultati koje postižu naši članovi u svim uzrasnim kategorijama. Naš klub gotovo svake godine dobije nekoliko državnih prvaka koji čine i reprezentaciju BiH.

- Što se tiče treninga u Područnoj školi Vojno da li nam možete reći kada se izvode i što očekujete od upisa u vašu školu juda?

Mi u Vojnu sa treninzima bi trebali započeti 22. rujna. Treninzi se izvode u dva termina tjedno odnosno ponedjeljkom i srijedom od 19:00 do 20:00 sati. Ostatak treninga za one koji to budu željeli je u dogovoru sa trenerima. Do sada smo u našoj sekciji uspješno svladali tehnihe za bijeli, žuti, narančasti i zeleni pojas, tako da će se naši stari članovi pripremati za veće pojaseve, a novi koji pristupe učenju ovoga olimpijskoga sporta polako ćemo uvoditi u one osnovne tehnike, počevši od padova...

- Borsa inače početkom listopada organizira veliki Međunarodni turnir. Da li nam možete nešto više reći o tom događaju?

Borsa Open će se 4. listopada u Mostaru održati već peti put. Proteklih godina Borsa je imala veliki broj natjecatelja u svim uzrasnim skupinama koji su nam dolazili iz velikog broja europskih zemalja. Nema sumnje da će tako biti i ovaj put. Turnir će se održati u dvorani na Bijelom Brijegu, a već sada imamo veliki broj prijavljenih natjecatelja iz nekoliko europskih zemalja. Zasigurno da će ovo biti odličan sportski događaj za Grad Mostar, jer ovaj turnir ugosti i zvučnija imena iz judo sporta.

Zahvaljujemo se na razgovoru i želimo još dosta odličja za vaše članove.

Judo klub Borsa Mostar vrši upis u svoju judo školu. Članovi Borse svoje treninge imaju u Građevinskoj školi u Mostaru, Područnoj školi u Vojnu kao i u judo dvorani Borse na Bišću polju. Sve informacije možete dobiti na brojeve mobitela: 063/433-515; 063/858-515; 063/313-258. Sve aktivnosti ovoga judo kluba možete pratiti i na službenoj stranici www.judoborsa.com, kao i na facebook stranici kluba.

Hercegovina.info