Boris Bošnjak: Ovu pobjedu posvećujem obitelji i prijateljima

Boris Bošnjak, boks, boks, Boris Bošnjak, Damir Beljo, frankfurt
Prvo se u subotu uspješno u ring vratio Emil Markić, a sinoć je bila noć za pamćenje. Prvo je Boris Bošnjak u svom premijernom meču svladao protivnika u prvoj rundi, a zatim se Damir Beljo okitio titulom svjetskog prvaka.

Evo što je za naš portal HERCEGOVINA.info rekao Boris Bošnjak nakon svog premijernog nastupa i pobjede.

Kako se osjećaš nakon prve profesionalne pobjede?

Osjećaj je veličanstven, presretan sam što sam se vratio boksu na ovakav način, pobjedom u prvoj rundi. Mi ipak dolazimo iz male zemlje, ali koja ima ljude s velikim srcem, i to smo ovdje pokazali.

Možeš li ukratko opisati tijek meča?

Borba je od samog početka bila dinamična, s jakom razmjenom udaraca. Protivnika sam slao dva puta na pod, te nakon drugog nokdauna on nije mogao nastaviti meč.

Kome možeš posvetiti ovu svoju pobjedu?

Ovu pobijedu posvećujem svojoj obitelji i svojim prijateljima, koji su mi bili ogromna podrška u ovoj priči, i koji su vjerovali u mene.

Kako si se uopće odlučio da uđeš u profi ring?

Odluka nije bila nimalo laka. Postoji više razloga, a prije svega je to ljubav prema boksu koja je oduvjek u meni. Teško mi je bilo prežaliti tu 2004., godinu, kada sam bio juniorski prvak i reprezentativac BiH, te kada sam trebao ići na Europsko prvenstvo. Tada uvjeti to nisu dozvoljavali, da se dokažem na tako velikoj manifestaciji i protivnik kojeg sam pobijedio u finalu je išao umjesto mene i postao viceprvak europe. Gorak okus u ustima je bio i dodatni motiv. Ipak presudnu ulogu, onu nagovaračku odigrao je moj kum, i sad već svjetski prvak Damir Beljo. Odlučili smo napraviti ozbiljan projekt, odnosno osnovali smo BB Boxing Promotion, tj., organizaciju koja će nas pratiti u našoj budućnosti, te kroz koju ćemo se predstavljati.

Što slijedi nakon ove premijerne borbe, imaš li u planu slijedeći meč?

Ako bi sve teklo po planu, te ne bude ozljeda, nadam se da ću imati još jednu borbu do kraja godine. Važno je naglasiti da je Damir Beljo dobio službenu ponudu da boksa za prvaka europe u WBO verziji, koja je jedna od četiri najjače verzije na svijetu. S obzirom da ova ponuda iziskuje velika financijska ulaganja, jer mi nismo ni za kog ugovorom vezani nismo sigurni da li ćemo biti u mogucnosti da je prihvatimo.

Evo za kraj poruka svojim navijačima i našim čitateljima.

Koristim ovu priliku da se zahvalim našim glavnim sponzorima SIK i Euroherc i ostali. Posebnu zahvalnost i velike pozdrave šaljemo nasim hercegovcima, koji su nas pratili čitavo vrijeme i slali poruke podrške. Veliku zahvalnost, i srdačne pozdrave vašem portalu i vašim čitateljima.

HERCEGOVINA.info