FOTO/VIDEO  Bekavcu pobjeda nakon 20 sekundi, Staniću poraz u prvoj rundi

K1, Opatija, Stipe Bekavac, MMA borba

FFC Futures u opatijskoj sportskoj dvorani

Stipe Bekavac i Ivan Stanić samo su polovično uspjeli iskoristiti prednost domaćeg terena. Na krilima brojnih gledatelja u opatijskoj sportskoj dvorani Marino Cvetković Bekavac je stigao do pobjede u glavnom MMA meču sinoćnjeg borilačkog spektakla FFC Futures 1, dok je Stanić morao priznati poraz. Renomirani borci Opatija Fight Cluba namjerili su se na teške protivnike. Središnji događaj večeri u K1 kategoriji bio je okršaj Ivana »Groznog« Stanića, nekadašnjeg WBC Muay Thai prvaka svijeta, i opasnog Patricka Van Reesa iz Nizozemske. Dobro pripremljeni nizozemski borac iza sebe u osam godina profesionalnog bavljenja borilačkim sportovima ima 25 pobjeda uz osam poraza i tri neriješena meča, a kao i Stanić specijalizirao se u Muay Thai vještini. Svoju 26. pobjedu Rees je ostvario nokautom - nakon što je ga je Nizozemac srušio snažnim udarcem koljenom u bradu Stanić se nije uspio oporaviti pa ga je Rees s nekoliko preciznih udaraca nokautirao prije kraja prve runde.

U glavnoj MMA borbi, jedan od najboljih hrvatskih poluteškaša Stipe Bekavac odmjerio je snage s talijansko-mađarskim borcem Lajom Calvarusom, iako je prethodno najavljivano da će se susresti s Eddijem Sanchezom iz SAD-a, poznatim po tome što je dugo vremena bio član najbolje svjetske MMA organizacije. No, Amerikanac se nije pojavio, i to bez objašnjenja, stoga je Calvarus »uskočio« kao zamjena, i to - kako se pokazalo - vrlo dostojna zamjena. Iako je njegov protivnik teškaš, Bekavac je opatijskoj publici pružio sasvim ravnopravnu borbu, bez obzira što se suočio s protivnikom iz više težinske kategorije. Borba je trajala samo dvadesetak sekundi, a Bekavac je gušenjem natjerao svog protivnika na predaju.

Ranije tijekom večeri, ali i čitavog dana, održane su borbe u sklopu FFC-ove potrage za mladim i svježim talentima iz čitave regije, u sklopu kojih je nastupilo osamdesetak natjecatelja. U kickboxing dijelu turnira pobijedili su Marko Adamović (Srb), Toni Mikelić (Hr), Milan Filipović (Srb), Stipe Stipetić (Hr) i Nato Cvitan (Hr). U MMA dijelu, najbolji u svojim kategorijama bili su Aleksandar Rakas (Hr), Saša Drobac (Hr), Ivica Čubić (Hr), Strahinja Denić (Srb) te Nikola Janjić (Srb).

novilist.hr