FOTO  Ana Vranješ i Martina Rogić prvakinje BiH, djevojčice Neretve najuspješnija trećeplasirana ekipa državnog prvenstva

judo klub neretva
Na prvenstvu je sudjelovalo 46 klubova iz cijele BiH. Mostarska Neretva nastupila je sa 12 članova koji su se prethodnog tjedna kvalificirali na državno prvenstvo, a ukupno su osvojili šest sjajnih odličja.

Galebice iz Mostara su bile sjajne te su ostvarile zapažen rezultat i tiulu za najuspješnije trećeplasirane djevojčice do 13.godina na prvenstvu BiH. Iako mlad klub i sa daleko lošijim uvijetima treniranja od ostali klubova u BiH, judo klub Neretva je i ovoga puta uspio iznjedriti tri prvakinje države.

Osim ovih medalja, osvojena je još jedna titula viceprvaka BiH i dvije titule trećeplasiranih u BiH.

Prvakinje BiH za 2019.godinu postale su:
Ana Vranješ -44 kg (U13)
Martina Rogić +57 kg (U13)
Helena Čule -70 kg (U18)

Ana Vranješ i Martina Rogić, pored ovih titula osigurale su Balkansko prvenstvo koje će se održati u Rumunjskoj, dok je Helena Čule odličnim borbama također pokazala da je najbolja kadetkinja trenutno u BiH i da slijede pripreme za Balkansko prvenstvo u Crnoj Gori.

Viceprvak BiH za 2019.godine postao je:
Rino Vrljić -46 kg (U13)

Rino Vrljić je odličnim borbama i pobjedama došao do finala, a posebno u polufinalnoj borbi gdje je za protivnika imao svog sportskog prijatelja iz Banja Luke, sjajnog Adriana Đurđevića . Uzme li se u obzir da borbe za ovaj uzrast traju 3 minuta ova borba je trajala punih 11 minuta, gdje je Vrljić na izmaku snage sjajnim ippon-om završio borbu u svoju korist i plasirao se u finale. Mora se naglasiti još kako je Vrljić imao širok repertoar sjajnih tehnika i svaki trenerov savjet upijao i sprovodio u djelo.

Ubrzo nakon toga uslijedila je i finalna borba, gdje je za protivnika imao dječaka kojeg je pobjedio na prvenstvu Herceg Bosne u finalanoj borbi, Roka Matoševića. Ovoga puta borba se također odvijala u korist Vrljića do samog kraja regularnog vremena. U zlatnom bodu Vrljić dominira i protivnik dobiva kazneni bod. Trenutak nepažnje, odnosno umora prilika za prtvnika koji koristi jedini trenutak u cijeloj borbi i baca Vrljića za bod, dovoljan za pobjedu. Na kraju Vrljić osvaja titulu viceprvaka BiH i plasman na Balkansko prvenstvo.

Trećeplasirane u BiH za 2019.godinu postale su:
Lana Čarapina -36 kg (U13)
Korina Džidić -44 kg (U13)

Ove dvije djevojčice su svojim trudom pokazale da su u samom vrhu svoga uzrasta u BiH. Sa samo jednim porazom i čudnim, neprofesionalnim sudačkim odlukama one su ipak osvojile sjajna mjesta.

Peto mjesto osvojila je Tea Miličević do 70 kg (U18), dok su sedmo mjesto zauzeli Domagoj Jozeljić do 66 kg (U18) i Mate Smiljanić do 55 kg (U18). Ovoga puta bez značajnog plasmana bili su Luka Bošković -34 kg (U13), Josip Previšić -73 kg (U18) i Luka Đurić -73 kg (U18).