Američka antidopinška agencija potvrdila: Cro Cop nije bio dopingiran!

A ono je tijekom studenog bilo znatno umrljano dvogodišnjom suspenzijom Američke antidoping agencije (USADA), a potom i salvom medijskih osuda koje su uslijedile.
No, u Cro Copovu slučaju došlo je do velikog obrata, i to nakon USADA-ina službenog nalaza urina i krvi, koji je potpisala odgovorna osoba, izvršni direktorTravis T. Tyvart:
- Dragi Mirko, kao dio našeg izvannatjecateljskog testiranja, vaš smo uzorak uzeli 4. studenog, a ovim vas informiramo da prikazani rezultati ne pokazuje prisutnost bilo kakve nedopuštene supstancije ili metode. Prema primjenjujućim pravilima, mi možemo napraviti još jednu analizu pa ćemo zadržati sve uzorke - stoji u poruci koju jeekskluzivno Večernjem listu pokazao naš najuspješniji borac u povijesti.
Mirko sumnja da ovo izvješće, koje ga je toliko kopkalo, ne bi niti dobio da na njemu nije inzistirao...

- Što reći? Hvala svima na podršci i na povjerenju koje ste mi davali kod izbijanja 'doping afere'! Čist sam kao suza što je potvrdio nalaz jednog od najboljih laboratorija u svijetu, onog u Londonu koji je proveo testiranja na krvi i na urinu. Iako sam odmah tvrdio da sam čist i da o dopingu nema govora razapeli su svi mediji i to sa neskrivenim guštom i bez ikakvih dokaza. Molio bi iste da sa barem 1\3 snaga i kapaciteta koje su uložili u moje sotoniziranje i omalovažavanje napišu i objave ove rezultate i nalaze. Nekih 50% ili ne daj Bože 100% bi bilo svakako previše i neprimjereno, jel na mišiće koji su likovali i naslađivali se mojom mukom ovaj put neću trošiti riječi kao i na neke borce u pokušaju koji su se javljali na društvenim mrežama i svoje misli i kritike na moj račun požurili podijeliti sa svima, vjerujući da na taj način opravdavaju svoju prosječnost i neuspjeh u sportu. Al' uzalud vam trud svirači. Pozdrav svim mojim prijateljima, a i onima koji me iz nekog svog razloga ne vole piše Jutarnji list.