Američka antidopinška agencija potvrdila: Cro Cop nije bio dopingiran!

cro cop, cro cop, Mirko Filipović, Mirko Filipović, Mirko Filipović, IGF, Satoshi ishiija, Mirko Filipović, cro cap, cro cop, Mirko Filipović Cro Cop, Mirko Filipović crocap, cro cap, cro cop, Mirko Filipović, Mirko Filipović crocap, doping, cro cop, Mirko Filipović Cro Cop, MMA borba, Mirko Filipović, cro cop

A ono je tijekom studenog bilo znatno umrljano dvogodišnjom suspenzijom Američke antidoping agencije (USADA), a potom i salvom medijskih osuda koje su uslijedile.
No, u Cro Copovu slučaju došlo je do velikog obrata, i to nakon USADA-ina službenog nalaza urina i krvi, koji je potpisala odgovorna osoba, izvršni direktorTravis T. Tyvart:
- Dragi Mirko, kao dio našeg izvannatjecateljskog testiranja, vaš smo uzorak uzeli 4. studenog, a ovim vas informiramo da prikazani rezultati ne pokazuje prisutnost bilo kakve nedopuštene supstancije ili metode. Prema primjenjujućim pravilima, mi možemo napraviti još jednu analizu pa ćemo zadržati sve uzorke - stoji u poruci koju jeekskluzivno Večernjem listu pokazao naš najuspješniji borac u povijesti.
Mirko sumnja da ovo izvješće, koje ga je toliko kopkalo, ne bi niti dobio da na njemu nije inzistirao...

- Što reći? Hvala svima na podršci i na povjerenju koje ste mi davali kod izbijanja 'doping afere'! Čist sam kao suza što je potvrdio nalaz jednog od najboljih laboratorija u svijetu, onog u Londonu koji je proveo testiranja na krvi i na urinu. Iako sam odmah tvrdio da sam čist i da o dopingu nema govora razapeli su svi mediji i to sa neskrivenim guštom i bez ikakvih dokaza. Molio bi iste da sa barem 1\3 snaga i kapaciteta koje su uložili u moje sotoniziranje i omalovažavanje napišu i objave ove rezultate i nalaze. Nekih 50% ili ne daj Bože 100% bi bilo svakako previše i neprimjereno, jel na mišiće koji su likovali i naslađivali se mojom mukom ovaj put neću trošiti riječi kao i na neke borce u pokušaju koji su se javljali na društvenim mrežama i svoje misli i kritike na moj račun požurili podijeliti sa svima, vjerujući da na taj način opravdavaju svoju prosječnost i neuspjeh u sportu. Al' uzalud vam trud svirači. Pozdrav svim mojim prijateljima, a i onima koji me iz nekog svog razloga ne vole piše Jutarnji list.