25. Međunarodni karate turnir - Grand Prix Croatia

Grand Prix Croatia, tz samobor , karate
...sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije, u Samoboru se 16. i 17. siječnja 2016. održava 25. Međunarodni karate turnir - Grand Prix Croatia, na kojem će nastupiti najbolji karatisti iz više od 20 zemalja svijeta i preko 1500 sudionika - natjecatelja.

Radi se o jednom od najmasovnijih i najbolje organiziranih natjecanja u ovom dijelu Europe, koji plijeni pažnju svih poznavatelja borilačkih sportova. Na sam turnir dolazak su najavili najbolji karate sportaši iz svih krajeva naše zemlje te Slovačke, Italije, Mađarske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, BiH, Njemačke, Ukrajine, Austrije, Izraela, Latvije, Nizozemske, Češke, Makedonije, Bjelorusije, Danske, Poljske, Irana, Azerbajdžana, Luksemburga, Bugarske, Engleske, Švicarske... U kadetskom, juniorskom i mlađem seniorskom te seniorskom uzastu nastupit će veliki broj osvajača svjetskih i europskih odličja s prethodnih velikih karate natjecanja. Potrebno je istaknuti da je u konkurenciji seniora u otvorenoj kategoriji predviđen bogat fond nagrada te da će najbolji u toj kategoriji otići kući bogatiji za 2.000 EUR-a.

Treću godinu zaredom organizator ima u programu turnira i nastup osoba s posebnim potrebama, što daje još jednu značajnu dimenziju ovom turniru.

Kadetima, juniorima i mlađim seniorima ovaj hrvatski turnir služi kao posljednja provjera pred nastup na prvenstvu Europe, koje će održati na Cipru od 5. do 7. veljače, tako da većina prije spomenutih zemalja dolaze u Samobor s nacionalnim selekcijama te se organizator s pravom ponosi da je to najjači turnir ovog tipa u svijetu. Seniori će u otvorenoj kategoriji provjeriti svoju formu pred Europsko prvenstvo, koje će se održati početkom svibnja u Francuskoj.

U siječnju 2015. na 24. Grand Prix Croatia nastupilo je ukupno 1694 natjecateljica i natjecatelja iz čak 206 klubova i nacionalnih selekcija iz 23 zemlje.