FOTO  1139 natjecatelja iz 28 zemalja na Borsa Openu 2019

borsa open

Manifestacija Borsa Open, najznačajnija sportska manifestacija grada Mostara koja se sastoji od velikog judo natjecanja I trening kampa trenutno se provodi u gradu na Neretvi.

Borsa Open judo natjecanje upriličeno je u sportskoj dvorani "Bijeli Brijeg",a na dvodnevnom natjecanju nastupalo je 1139 natjecatelja iz 28 zemalja s područja gotovo cijelog svijeta.

Ovo jubilarno izdanje manifestacije dosegnulo je i najveću kvalitetu organizacije, te se Borsa Open 2019 ubraja među najorganiziranije projekte na području BiH.

Prvog dana natjecanja po programu su bili natjecatelji mlađih dobnih uzrasta do 13 godina, dok su drugog dana natjecanja bili malo ozbiljni uzrasti, do 18 godina.

Praćenje manifestacije uživo preko internet kanala dosegnulo je 60 000 gledatelja, a dvorana "Bijeli Brijeg" je nadmašila sve svoje kapacitete.

U tijeku je održavanje trening kampa na kojem sudjeluje oko 400 džudaša iz 17 zemalja.

Zlatne medalje na Borsa Open-u iz redova judo kluba "Borsa" osvojili su:
Mario Jozeljić, Andrey Marchenko i Josipa Brvenik.

Srebro: Petar Frljić.
Bronca: Lorena Dujmović, Magdalena Frljić, Matea Čarapina, Ana Bošnjak, Monika Zadro, Marija Naletilić, Sara Zovko, Tara Galić.

Aktualni državni prvak Mario Jozeljić bio je pobjednik kategorije koja je brojala najveći broj natjecatelja na turniru, a nastupao je u konkurenciji do 18 godina u kategoriji do 66 kg.

Do zlatne medalje u konkurenciji od 45 natjecatelja Jozeljić je pobijedio 5 borbi.