10 medalja i novi pehar za judaše Hercegovca iz Crne Gore

Judo klub Hercegovac

„Hercegovci" su ovaj put putovali van zemlje, točnije u Crnu Goru i to u primorski gradić Igalo koji je domaćin judo turnira „Kup Mimoza". Inače, popularna „Mimoza" jedan je od najstarijih turnira i turnira s najvećom tradicijom na području cijele bivše Jugoslavije. Naime ovo bila čak 36-ta „Mimoza" po redu. Na ovogodišnjem izdanju okupilo se nešto više od 400 judaša iz CG, BiH, Hrv i Alb. Među tom konkurencijom judaši Hercegovca uspjeli su osvojiti 4 zlatne, 3 srebrene i 3 brončane medalje, te novi pehar u vitrine, ovaj put za najuspješniju ekipu djevojčica ispod 11 godina.

Zlatne medalje osvojili su Nera Prce, Gabrijela Raič, Nina Vukičević i Bruno Tomić. Srebra su uzeli Nika Zovko (klupsko finale), Ena Vidović i Stefan Juka dok su se za bronce izborili Petra Čuljak, Niko Novak i Bojan Gačić.
Osim osvajača medalja Hercegovac su predstavljali još Marko Čerkuč, Luka Ćorluka, Danijel Skoko, Ivan Letica, Nikola Dankić, Marko Zovko i Petar Prskalo koji je bio najbliže pobjedničkom postolju no dvije pobjede i dva poraza nisu bili dovoljno za još jedno odličje.

„Ovaj turnir smo iskoristili da odvedemo dio ekipe djece do 11 godina koju mislimo povesti na prvenstvo države 03.03. u Bihaću. Prije Bihaća imamo još jednu provjeru a to je memorijalni judo turnir u Trebinju koji će se održati idući vikend i nakon toga ćemo posvetiti cijeli tjedan uklanjanju onih grešaka koje su se pokazale u Igalu ali i Trebinju te se nadamo što boljem rezultatu na prvenstvu države za djecu do 11 godina ali i seniore" priopćeno je iz kluba.

Na prva dva turnira u 2018-oj godini ukupno je osvojeno 15 zlata, 8 srebara i 14 bronci te čak 5 pehara za najbolje ekipe po uzrastu. Iz kluba dodaju kako se nadaju da će se rezultati nastaviti u ovom pobjedničkom ritmu.