Bayern dovodi Philippea Coutinha na posudbu do kraja sezone

sport, Philippe Coutinho , Bayern, FC Bayern

Iz redova Bayerna sinoć je stigla i službena potvrda vijesti da je Philippe Coutinho stigao na jednogodišnju posudbu iz Barcelone.

"Možemo potvrditi da je Bayern postigao dogovor s Barcelonom i igračem", rekao je izvršni direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

Mundo Deportivo otkriva financijsku pozadinu cijelog Coutinhovog dolaska. Navodi se kako će Bayern platiti između 15 i 20 milijuna eura za jednogodišnju posudbu, a sljedećeg će ljeta imati pravo trajnog otkupa njegovog ugovora za 120 milijuna eura.

"Prema mom mišljenju siguran sam da neće samo navijači Bayerna biti oduševljeni dolaskom takve zvijezde u Bundesligu već cijela Njemačka. Radi se o igraču kojeg svi znamo i sretni smo što dolazi u Bayern", izjavio je Kovač.

Što se tiče ostalih poslova diljem Europe, Tuttosport tvrdi da je Inter prihvatio Napolijevu ponudu za transfer Maura Icardija tešku 60 milijuna eura, a s Otoka stižu vijesti da je Celtic nadomak dovođenja najskupljeg igrača Rosenborga, lijevog beka Birgera Melinga. Nakon odlaska Kierana Tiernyja u Arsenal Celtic želi dovesti adekvatnu zamjenu, a sam Meling komentirao je o čemu bi cijeli posao mogao ovisiti.

"Jasno je da ako izborimo Ligu prvaka da će mi biti užasno teško otići. Kada igrate međunarodne utakmice bilo za Rosenborg ili norvešku reprezentaciju, onda znate da ih svi gledaju", komentirao je Meling za norveške medije.

Sudeći prema njegovim riječima transfer u Celtic bi omogao ovisiti baš o ishodu okršaja s Dinamom. Transfermarkt.de igračevu tržišnu vrijednost procjenjuje na 1.5 milijuna eura.

(jutarnji.hr)