Tko je bio Ivan Galić - Jelić od kojeg se oprostio Široki Brijeg?

Ivan Galić - Jelić, navijač, NK Široki Brijeg, Škripari, HKK Široki
PR

Široki Brijeg danas se oprostio od najvjernijeg i najstarijeg navijača svojih klubova, Ivana Galića-Jelića. Obavijest o njegovom preminuću odjeknula je u sportskim krugovima kao i u mnogim medijima.

Tko je uopće bio taj vjerni širokobriješki navijač koji je svima prirastao srcu?

Ivan Galić-Jelić porijeklom je iz Crnih Lokava, sela u Širokom Brijegu. Uz suprugu Katu, otac je petero djece, djed šesnaestero unučadi i pradjed osmero praunučadi.

Svoj radni vijek proveo je u Njemačkoj, gdje je odlazio na utakmice Bayerna, a po povatku u Široki Brijeg, nije propuštao niti jednu utakmicu velikih širokobrijeških klubova. Bilo da je
bio na stadionu ili dvorani na Pecari, uvijek je sjedio na standardnom mjestu s podignutim šalom Širokog.

Osim toga, kao i svaki Hrvat, gorljivo je navijao za hrvatske nogometne i rukometne reprezentacije, a nisu mu bili strani ni drugi sportovi. Uz to što je bio navijač, bio je i veliki domoljub.

Na njegovom odijelu uvijek se dala primijetiti šahovnica koju je ponosno isticao.Širokobriješka javnost ga osim po dolasku na utakmice, pamti i po tome što nije propuštao kulturna događanja u Širokom Brijegu, polaganja vijenaca za poginule, paljenje svijeća Tuđmanu i Šušku, kao i mnogo toga.

O Ivanovom preminuću pisali su mnogi mediji, a na svojim Facebook stranicama oglasili su se i širokobriješki klubovi uputivši posljednji pozdrav njihovom vjernom navijaču.

„U budućnosti iza domaće klupe biti će upražnjeno mjesto za jednog od najvjernijih navijača, koji je s velikim zadovoljstvom pozirao fotoreporterima s uzdignutim šalom Širokog,
koji nije bio sklon galami i psovkama, ali je zato svim srcem podržavao uspjehe širokobriješkog sporta.“, naveli su iz HKK Široki.

Nakon objave HKK Široki, stranice NK Širokog Brijega i Fan Shopa Široki također su svoje objave posvetili Ivanu.

„Ivan je prije početka svake sezone među prvima bio na spisku za godišnju ulaznicu najdražeg kluba, a za nas u fan shopu posebno će ostati u sjećanju njegovi redovni dolasci do
nas da provjeri imamo li možda neki novi artikl u ponudi ili pak – samo na razgovor, a nerijetko je znao svratiti i sa znakom pažnje za djelatnicu.“, objavljeno je na stranici Fan Shopa Široki.

Ukratko, Ivan je bio čovjek pun života, a upravo je svojim djelima pokazao kako se treba voljeti svoj grad, klub i domovinu, a Široki Brijeg nesumnjivo je ostao bez jednog od najvećih
imena toga grada.

Kao što Kobe Bryant ostaje košarkaška legenda u svijetu, tako će u Širokom Brijegu Ivan Galić-Jelić ostati navijačka legenda domaćih i hrvatskih klubova.

Ivan je preminuo u četvrtak 5. ožujka u 11 sati u svojoj 80-oj godini života. Pokopan je u subotu, 7. ožujka na rimokatoličkom groblju Javor u Crnim Lokvama. Počivao u miru!