Zuckerberg postao tata, 99 % dionica daje u dobrotvorne svrhe

Facebook fenomen, Facebook, Zuckerbergova kompanija, Mark Zuckerberg
...i da će za života 99 posto svojih dionica dati u novu zakladu "Chan Zuckerberg Initiative".

- Dat ćemo 99 posto svojih dionica Facebooka, čija vrijednost trenutačno iznosi 45 milijarda dolara, još za života, za promicanje inicijative, napisali su roditelji u "Pismu našoj kćeri Max" objavljenom na Facebooku.

"Dok ti obilježavaš početak novog naraštaja obitelji Chan Zuckerberg, mi pokrećemo Inicijativu Chan Zuckerberg da bismo okupili ljude iz cijeloga svijeta radi jačanja i promicanja jednakosti među djecom sljedećeg naraštaja", poručili su.

Na fotografiji uz pismo zagrljeni par s ljubavlju gleda kćerkicu zamotanu u dekicu koju tata drži u rukama. Ne zna se kada je malena točno rođena.

"U početku ćemo se usredotočiti na individualizirani pristup u učenju, iskorjenjivanje bolesti, međusobno povezivanje ljudi i izgradnju snažnih društava", ističe par. "Svjesni smo da je to tek malen doprinos u usporedbi sa sredstvima i talentima onih koji već rade na tim pitanjima. No želimo učiniti koliko možemo, surađujući s mnogim drugima", dodali su.

Mark Zuckerberg je prije rođenja kćeri najavio da će koristiti dva mjeseca porodiljnog dopusta. Objavljujući vijest o supruginoj trudnoći krajem srpnja, otkrio je na Facebooku da su zadnjih godina htjeli imati potomstvo, ali je Priscilla imala tri spontana pobačaja.

Hina