Znanstvenik tvrdi da NASA zataškava postojanje izvanzemaljaca na Marsu

nasa, izvanzemaljci

Znanstvenik Barry DiGregorio kaže da je posumnjao nakon što je NASA odlučila nastaviti istraživanje Marsa po rasporedu, na brdovitom području naziva Clay Unit.

"NASA je jednostavno odustala u nastojanjima da dobije podatke o tom području", kaže DiGregorio. "Iz sjedišta NASA-e je stigla naredba da se rover premjesti na iduću točku. Nisu smatrali da je to područje potrebno dodatno pregledati. To mi je bilo vrlo čudno, zbog činjenice da je krater Gale milijardama godina bio "domaćin" niza jezera. Govorimo o nečemu što bi moglo biti ekvivalent Ordoviciju (drugi period u Paleozoiku u kojem su stvoreni izvori nafte i plina) na Zemlji".

Postoji nekoliko stvari koje ovdje treba pojasniti.

Prvo, sitni tragovi u stijeni podudaraju se s kristalnim uzorcima koji se mogu naći na Zemlji - kristali gipsa mogu formirati uzorak lastavičjeg repa, kopita, stopala, pa čak i zvijezde.

Drugo, nije se očekivalo da će rover Curiosity pronaći ove sitne kristalne oznake, no prema tvrdnjama NASA-inog znanstvenika Ashwina Vasavade koji prati rover Curiosuity, detaljno ih se proučava. "Postoji cijela riznica ciljeva koncentriranih na ovom području. Svaki je novi trag i što više tragova to bolje. Bit će zanimljivo otkrivati što sve to znači".

NASA, tvrdi Vasavade, ne pokušava staviti ovo otkriće pod tepih.

No, DiGregorio je uvjeren da su ove oznake tek jedan u nizu dokaza o postojanju života na Marsu (što tvrdi već 20 godina) i da je američka vlada namjerno zanemarila dokaze o tome. Di Gregorio tvrdi da su tragovi koje je pronašao rover Curiosity dokaz da su na Marsu postojali mekušci, potencijalno morska stvorenja.

"Neodoljivo su slična tragovima fosila iz Ordovicija koja sam proučavao i fotografirao ovdje na Zemlji", tvrdi DiGregorio.