Znakovi da osoba s kojom ste u vezi nije za vas!

Ne možete biti ono što jeste

Prijatelji vam govore da ste se promijenili. Pazite što govorite i radite jer se bojite partnerove reakcije ili je u prošlosti već bio kritičan prema vama. Uz njega nikad niste potpuno opušteni, čak ni nakon duže veze. Ako ne možete biti ono što stvarno jeste uz svog partnera, vrijeme je da se zapitate zašto ste još s njim. Nitko nije vrijedan tolike žrtve.
Nesretni ste

Istina je da partneri nisu odgovorni za našu sreću, ali bi nam svakako trebali razveseliti i olakšati dane. Ako je taj netko prava osoba za vas, uživat ćete u vezi i osjećati zadovoljstvo. Ako ste većinu vremena nesretni, a posebno kad je uz vas, to je vjerojatni znak da to nije osoba za vas.
Iscrpljuje vas

Umjesto da vas ta veza puni energijom, većinu vremena ste emocionalno iscrpljeni. Uvijek ima neki prigovor ili općenito negativan pogled na život. Osoba s kojom ste odlučili provesti život trebala bi vas 'podizati', a ne vas 'spuštati'. Ne biste se trebali osjećati kao da ste na poslu.
Faktor prijatelja

Ako nekoga ne želite predstaviti prijateljima, to nije dobar znak (i trebali biste se zapitati zašto). Ako on ne želi upoznati vaše prijatelje, to je drugi znak. Ako vam najbolji prijatelji izraze zabrinutost zbog vaše veze, uzmite to u obzir. Oni mogu objektivno sagledati situaciju i važno je biti otvoren i spreman čuti što imaju reći.
Nikad ne zamišljate zajedničku budućnost

Nakon što neko vrijeme provedete zajedno, normalno je početi razmišljati kakva bi vam bila zajednička budućnost. Ako nikako ne možete zamisliti zajedničku budućnost, možda je vrijeme da razmislite zašto ste s nekom osobom.
Različiti kao dan i noć

On voli izlaziti svaku večer i dugo spavati. Vi volite biti kod kuće i rano ustati. On želi da ste svake večeri zajedno, a vi želite i večeru s prijateljicama. Kompatibilnost je ključna za sretnu i stabilnu vezu. Ako vi i partner imate različite poglede na neke ključne stvari, to će sigurno otežati vašu vezu.
Niste uzbuđeni što ga vidite ili čujete

On vas zove, a vi pustite da telefon odzvoni do kraja. Ili ga izbjegavate. Shvatili ste da vam je sasvim svejedno je li pored vas. Puno nas zbog straha od samoće pristaje na veze koje nas ne ispunjavaju. Izlasci bi trebali biti zabavni, uzbudljivi i ispunjavati vas, a ne samo još jedan zadatak koji trebate ispuniti. Neće vam uvijek cvjetati ruže, ali većinu vremena biste trebali biti sretni što ćete ga vidjeti.
Ne osjećate se dobro u svojoj koži

Pored osjećaja sreće, osoba u vezi trebala bi imati pozitivnu sliku o sebi. Naravno, svi imaju trenutke nesigurnosti, ali dok ste s partnerom trebali biste imati imati bolju sliku o sebi. Ako se uz njega osjećate još gore, vrijeme je da se zauzmete za sebe.
Više je stvari protiv vaše veze

Analiza 'za i protiv' može biti korisna i u situacijama izvan ureda. Zapišite prednosti i nedostatke ostanka u vezi. Kad usporedite liste 'za i protiv' otkrit ćete koja je strana prevagnula.
Instinkti vam govore - otiđi

Uzmite to kao općenito pravilo, unutarnji glasovi tu su s razlogom i trebali biste ih slušati. Ne ignorirajte suptilna crvena svjetla na koja vas upozorava podsvijest.

U konačnici, naša srca znaju što je dobro za nas.

Izvor :magazin.net.hr