Za idealan prvi spoj potrebno je samo dobro poznavati pravila

Ako nešto izvan vaše kontrole uzrokuje kašnjenje, svakako obavijestite partnera o čemu se radi. Higijena je također izrazito bitna, počevši od vlastitog tijela, čistog automobila pa do prostora u kojem ste dogovorili spoj. Vodite računa i o zadahu i nikako, barem ne na prvom spoju, nemojte zaboraviti na čiste zube. Nošenje cvijeća na prvi spoj pak nije dobra ideja jer može ukazivati na muškarčevu bojažljivost i pretjeranu potrebu za sviđanjem. Cvijeće također može povećati očekivanja pratnje u budućnosti, pa je s njime bolje pričekati dok odnos ne dođe na višu razinu. 

Odjeća treba biti prikladna

Odjenite se prikladno za svoju dob, a u obzir uzmite mjesto na koje izlazite. Nije dobro staviti previše odjeće na sebe, ali ni premalo.

Plan treba biti fleksibilan

Dobro je imati plan ukoliko stvari krenu krivim smjerom, primjerice ukoliko je restoran gdje ste željeli večerati pun. Razmislite prije izlaska o alternativama, a time ćete partneru pokazati i koliko ste snalažljivi.

Oprezno s alkoholom

Previše pića na prvom spoju neopravdano može ukazivati na alkoholičara ili partijanera. Zato se pokušajte zaustaviti u pravo vrijeme.

Teme razgovora

Vrlo je važno pokušati otkriti što partner voli i koje bi vam teme mogle biti zajedničke. Pokušajte ne pričati previše o sebi te pažljivo slušati drugu polovicu. Svakako treba izjeći priče o bivšim ljubavima. Dvije najosjetljivije teme o kojima možete razgovarati su religija i politika te ih treba zaobići. Ako su neizbježne, pokušajte o njima govoriti općenitije i bez osuda. 

Mobitel nije dobrodošao

Pratnja uvijek zaslužuje pažnju bio prvi spoj ili ne. Javljanjem na mobitel ili odgovaranjem na SMS poruke pokazat ćete nepoštivanje.

Džentlmeni se uvijek cijene 

Žene su izuzetno osjetljive na koketiranje muškaraca s drugim ženama, pa ako to činite, gotovo je sigurno da će to ujedno biti i zadnji spoj. Džentlmene žene cijene, a male znakove poput otvaranja vrata i dopuštanja da ona prva naruči, itekako će pamtiti. Dobar je znak je ako partneri jedu vrlo slične obroke.

Komplimenti su besplatni

Svatko želi ostaviti dobar dojam i komplimentirati svojoj pratnji. Uvijek se može naći barem jedna lijepa stvar, no ne treba ni pretjerati s laskanjem. Najsigurnije je na početku večeri komplimentirati ženinu ljepotu.

Osuđivanju nema mjesta

Ljudi su vrlo nervozni na prvom spoju, promatraju i zaključuju na prečac na osnovi brojnih sitnica. Treba biti vrlo oprezan pri formiranju mišljenja o budućem partneru. Ponekad je i bolje slijediti instinkte i pustiti da sve dođe na svoje kroz vrijeme. 

Pristojnost prema svima

Ljubaznost prema svima uključujući i osoblje restorana je neophodna želite li ostaviti dobar dojam. Džentlmenski je platiti večeru, no ako žena inzistira da podijelite trošak, udovoljite joj. 

Izbjegavanje seksualnih odnosa

Seks na prvom spoju dolazi u obzir samo ako oba partnera to žele. Svakako ga je bolje ostaviti za neki drugi spoj, jer partner može steći dojam da je onaj koji ga požuruje agresivan.