U nedjelju uspon na Velež

uspon na Velež

Organizatori Sportsko-rekreativne manifestacije „Velež Uphill Adventure“ pozivaju sve sportaše i rekreativce koji vole prirodu da im se pridruže na ovom jedinstvenom događaju zajedničkog uspona na planinu Velež iznad Mostara.

Uspon će biti održan u nedjelju 29. rujna 2019. godine, u sklopu europskog tjedna sporta.

Polazak je u 9 sati sa Lučkog mosta u Mostaru.

Sudionici će biti podijeljeni u dvije grupe - brdski biciklisti koji voze turu dužine 25 km sa 1850 m uspona, uz povratak vlastitim biciklima, te planinari i pješaci koji pješače 12,5 km sa 1850 m uspona, uz osiguran prijevoz u povratku.

Sudionici se mogu prijaviti na linku: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSctxHBTL0fwsrPVj66RtvH3VQ8eKAPkmk_AnVAffISVfgU9rQ/viewform

Inače, organizatori, Brdsko-biciklističko udruženje Mostar, dobili su suglasnost gradskih vlasti za privremenu regulaciju prometa zbog navedene manifestacije i to u vremenu od 8:30 do 9:30 sati.

Biciklistička ruta će ići od Lučkog mosta, Ulicom maršala Tita prema jugu, do Šarića džamije, ulicom Šehovina, pored željezničke pruge, kroz naselje Opine, prema Gornjim Opinama (Podveležje).

Pješačka ruta ide od Lučkog mosta, Ulicom maršala Tita prema sjeveru, ulicom Konak, odnosno stepenicama prema pravoslavnoj crkvi, te na Podveležje.