Tragična priča o Reneu iz serije 'Alo, alo': Smrt mu je bila blagoslov

alo alo
alo alo
Gorden je preminuo u 76. godini života, u domu za umirovljenike, gdje je proveo svoje posljednje godine.

Ono što malo ljudi zna jeste da je glumac patio od teškog oblika demencije i da u svojim posljednjim danima nije prepoznavao nikog od obitelji i prijatelja.

Afera sa Mimi

- Nije prepoznavao ni sebe, stajao i pričao, ali vas više poznavao. Govorio je mnogo, ali to ništa nije imalo smisla. Bio je u nekom svom malom svijetu - rekao je za Raymond Shuttleworth, suprug Gordenove rođake Sheila.

- Nisam previše tužan, jer je njemu smrt došla kao blagoslov. Nije bilo šanse da mu se stanje poboljša - rekao je Shuttleworth nakon njegove smrti.

O njemu se navodno brinula i njegova koleginica iz serije 'Alo, alo!", glumica Sue Hodge, koja je glumila konobaricu Mimi s kojom je Rene imao aferu.

- Nije imao braće ni sestara, samo rodbinu. Nikad se nije ženio i ostao je samotnjak do kraja. Bio je jako usamljen. Sve je to jako tužno - ispričao je Shuttleworth.

U svojim memoarima objasnio je da je neobičan način pisanja njegovog imena zapravo rezultat tipfelera u sindikatu glumaca Equity. Naime, njegovo pravo ime je Gordon, ali je neko slučajno upisao Gorden, što je na kraju usvojio kao istinu.

Automobilska nesreća

Njegovoj glumačkoj karijeri presudila je nesreća 1990. godine, kad je zadobio teške povrede glave i završio s gubitkom pamćenja. Njegov suradnik Jeremy Lloyde, koji je također radio na njegovim memoarima, rekao je da su mu pomagali da se oporavi tako što su mu puštali epizode serije "Alo, alo".

U autobiografiji 1989. godine otkrio je da je homoseksualac, pisao je da mu je u mladosti bilo teško kao "debeljuškastom, sramežljivom, gay dječaku".