Toyota: U regiji nije bilo slučajeva kvara papučice gasa

„Detaljne analize potvrđuju kako se radi o iznimno rijetkoj pojavi na europskoj razini koja i ukoliko se dogodi u potpunosti se može kontrolirati u vožnji“, stoji u priopćenju.

„Standardna procedura kod preventivnih servisnih akcija, uobičajenih u automobilskoj industriji, podrazumijeva slijedeće: unutar Toyota kompanije čine se maksimalni napori kako bi se u najkraćem mogućem roku identificirao točan broj i lista vozila. Vjerujemo kako će informacija biti dostupna najkasnije do 12. veljače 2010.

Nakon potvrde konačne liste vozila biti će poslana pismena obavijest od strane Toyota Croatia d.o.o. svim vlasnicima čija su vozila obuhvaćena preventivnom servisnom akcijom kako bi se o Toyotinom trošku dodatno ojačao mehanizam papučice gasa“, navodi se dalje u priopćenju.

Ističe se da prve količine potrebnih dijelova u Europi, pa tako i u hrvatskim ovlaštenim servisima očekuju od 15. veljače.

„Toyotini inženjeri su došli do rješenja problema kojem su prethodila vrlo detaljna testiranja u ekstremnim uvjetima. Toyotino rješenje za postojeće vlasnike je učinkovito i jednostavno: na postojeći sklop mehanizma papučice gasa biti će postavljena strojno rezana čelična pločica kao ojačanje koje će smanjiti naprezanje površina dijelova u dodiru. Postavljanjem ojačanja bit će smanjeno trenje čime će se izbjeći mogućnost otežanog hoda papučice gasa“, objašnjava se u tekstu.

Toyota obavještava da će pismenim putem javiti strankama čija su vozila obuhvaćena ovom kampanjom da se jave najbližem Toyotinom ovlaštenom servisu.

jutarnji.hr