Svatovi se posvađali: Brak zbog pjesme pukao poslije tri sata?

Svatovi se posvađali: Brak zbog pjesme pukao poslije tri sata?

Jedno svadbeno veselje u Nikšiću za tili čas se pretvorilo u košmar. I to sve zbog politike! Dvije obitellji, čiju djecu je ljubav spojila, neočekivano su zaratile samo zbog naručene pjesme “Srpkinja je mene majka rodila”!

A sve se događalo u Parohijskom domu, nakon obavljenog vjenčanja, gdje je mladence čekala svadbena torta, koja je, nažalost, ostala netaknuta.

Priča se da je dogovor bio da veselje prođe bez “nacionalističkih” pjesama, ali je domaćinu svadbe, svekru, prekipelo kada je ‘prija’ dva ili tri puta naručivala istu pjesmu.

On je navodno upozorio prisutne da je “dosta tih pjesama, jer je ovo Crna Gora”! Nastalo je komešanje rodbine i prijatelja, a revolt je kulminirao kada je brat mlade ustao, uzeo sestru za ruke i izveo je sa veselja uz poruku – “hvala prijatelji”.

Nešto kasnije, nesuđeni svekar, iščupao je glazbenicima kablove iz utičnica, govoreći: “Vi ste za sve krivi!”

“Ja pjevam ono što mi se naruči”, odgovorila je kratko pjevačica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drama dvoje mladenaca imala je nastavak. Nesretna djevojka pobjegla je do obližnje crkve Svetog Vasilija Ostroškog, sjela na stubište i dugo oplakivala propali svadbeni dan kojem se samo nekoliko sati prije radovala.

Nažalost, nesretna politika “ovjerila” je njihovu sudbinu. Nikšićani, ipak, vjeruju da će ljubav nadvisiti podjele i da će njih dvoje u budućnosti sreću zajedno graditi.

Poslije svadbenog kraha, mladenci su pošli svojim kućama – na dvije strane. Iako se u Nikšiću čulo da su se oni već poslije tri sata bračnog života razveli, “Novostima” ta priča nije potvrđena, ali ni demantirana.