Sumnjate da vas netko prati ili da vam prisluškuju pozive? Provjerite pomoću ovih kodova!

sumnja, praćenje, mobiteli
...korisno je upamtiti ovih nekoliko jednostavnih kodova. Pomoću njih možete otkriti i lokaciju vlastitog mobitela u slučaju krađe, ali i držati informacije o sebi privatnima.

* # 21 #

Kada ukucate ovu kombinaciju možete otkriti jesu li možda vaši pozivi i poruke preusmjereni. Pripazite samo da ne zloupotrebljavate te informacije. Poznato je da ovu opciju često koriste ljubomorni partneri ili prezaštitnički nastrojeni roditelji. Povjerenje je ipak najvažnije.

* # 62 #

Ovaj kod se koristi ako želite saznati gdje se preusmjeravaju pozivi, poruke i podaci za koje želite da ostanu privatne. Imajte na umu da su velike šanse da u ovom slučaju vaši glasovni pozivi budu usmjereni na broj vašeg mobilnog operatera.

* # 06 #

Ovaj se kod koristi iz više razloga. Ukoliko je došlo do krađe vašeg mobitela možete saznati njegovu lokaciju jer se unosom ovoga koda ona prenosi izravno na mrežu operatera, čak i kad je umetnuta druga kartica. Isto tako, na ovaj se način može pronaći i model telefona te njegove tehničke karakteristike.

##002 #

Radi se o univerzalnom broju za isključivanje bilo kakve vrste preusmjeravanja na telefonu. Ukoliko planirate putovanje u inozemstvo gdje koristite usluge roaminga, trebali biste unijeti ovaj kod prije odlaska. U tom slučaju nećete imati troškove za pozive koji bi bili preusmjereni na vašu glasovnu poštu.

"James Bond kod"

Postoje i posebni kodovi poznati pod nazivom "James Bond kodovi", koji vam omogućavaju da vidite prati li vas tko. Za ovo vam je potreban "Net Monitor".

Potrebno je, dakle, učiniti ovo: Ukucajte sljedeće kodove:
*3001#12345#* (za iPhone) i *#*#4636#*#* ili *#*#197328640#*#* (za Android).

Najprije je potrebno otići u odjeljak pod nazivom UMTS Cell Environment, zatim UMTS RR info i napisati svoj broj. Ovi brojevi su obližnje stanice koje se nalaze u blizini. Telefon će se automatski povezati s najboljim signalom.

Nakon toga se vratite u glavni izbornik, kliknite MM info tab i zatim Serving PLMN. Zapišite broj pod kodom LAC (Lokalni kod okoline).

Uz pomoć ova dva broja i običnoga interneta moći ćete odrediti lokaciju na karti s kojom je povezan vaš telefon. Ukoliko se zaista radi o špijunaži, obratite pažnju na vozila u vašoj blizini. Često se za takve aktivnosti koriste kamioni ili mali autobusi s velikim antenama. Ako se jedan od njih nalazi u blizini bez ikakvog razloga, moguće je da se bave špijuniranjem.

Važnost Antivirusa

Jedan od najopasnijih virusa koji možete imati na vašem androidu je PlaceRaider. Razvijen od strane stručnjaka, on pokazuje koliko je telefon ranjiv. Ovaj virus uzima fotografije s vašeg mobitela, kreira 3D model mjesta na kojem ste i zatim koristi prednosti bilo koji pristup internetu kako bi poslao prikupljene podatke sa svim podacima s vašeg telefona.

Zatvorene aplikacije kao zaštita

Ako želite zaštititi svoje poruke od špijuna i kriminalaca koristite aplikacije za poruke koje su potpuno zatvorene za druge, poput Telegrama, Charla, Wickrama ili Signala.

Slobodna Dalmacija