Stručnjaci dokazali: Ovo je najveća laž o seksu

Stručnjaci su uzeli u obzir prosječno vrijeme koliko jedan odnos traje te izračunali koliko se prilikom istoga potroši kalorija. Zaključak koji slijedi iz njihova istraživana da je nemoguće mršavjeti zahvaljujući seksu učinit će vam se i više nego logičan kad otkrijete o kako malom broju potrošenih kalorija je riječ.

Dokazano je da 'seks dijeta' nije učinkovita te je pala u vodu tvrdnja da povećanom seksualnom aktivnošću ljudi mogu uspješno smršavjeti jer ista zamjenjuje tjelovježbu. Stručnjaci su najnovijom studijom došli do rezultata koji seks kao dobru zamjenu za tjelovježbu svrstavaju među najveće mitove, prenosi citaj.ba.

Prosječnim seksom gubite svega 21 kaloriju

Tim znanstvenika je izračunao koliko prosječan čovjek za vrijeme seksa potroši kalorija, a iz rezultata je posve vidljivo da otprilike 21 potrošena kalorija po odnosu nije dovoljna da biste izgubili kilograme i uz povećanu seksualnu aktivnost. Do spomenute brojke su došli uzmajući u obzir da prosječan seks traje šest minuta. Međutim, ni oni sretnici kojima odnos potraje i do pola sata neće potrošiti više od 100-tinjak kalorija.

Nije zamjena za tjelovježbu

Iako seks očito nije dovoljno dobra zamjena za tjelovježbu te vam neće otopiti masne naslage, ipak ima svojih prednosti. Seksualni odnos poboljšava vam raspoloženje i san, pomlađuje vas jer koža ostaje mlada zahvaljujući boljoj cirkulaciji, a poznato je i to da oslobađa hormon sreće.

Stoga nemojte izgubiti volju samo zbog činjenice da vam ne može poslužiti kao dijeta i ne troši željeni broj kalorija, jer seks svakako ima druge jako bitne prednosti i čari.