Spavate li u hotelu? Ovo želite znati, a hotelsko osoblje vam nikada neće reći

Spavate li u hotelu? Ovo želite znati, a hotelsko osoblje vam nikada neće reći

Kreveti

Iako se vjeruje da se u hotelima posteljina mijenja prije svakog novog gosta, čest je slučaj da to i nije tako. Katkada prođe dosta vremena i gostiju prije nego što se plahte i jastučnice zaista operu kako treba. Ako ugledate neku oznaku olovkom ispisanu na jastučnici ili plahtama, to je znak osobe koja održava sobe da je posteljina promijenjena i čista. Ako planirate spavanje u nekom hotelu, a niste sigurni koliko drže do čistoće, ponesite svoje plahte. Preko jastučnice možete staviti i čisti ručnik. Ili ponesite svoju.

Besplatne stvari

Da lijepa riječ otvara sva vrata, otkrit ćete i u hotelima. Ako ste pristojni i susretljivi, osoblje hotela može vas nagraditi besplatnom bocom vina, besplatnim filmom, čak i besplatnim noćenjem ako boravite dulje vrijeme u njihovu hotelu. Osoblje u hotelu na svojim uniformama nosi pločicu s imenom, slobodno ih oslovite, a ako ostavite dobar dojam, možda ćete biti i nagrađeni.

Smrt u hotelskoj sobi

Ljudi umiru. Umiru i u hotelskim sobama. Ali ono što zasigurno niste znali jest činjenica da, ako osoblje sumnja ili zna da je gost u sobi umro, tijelo većinom neće dirati ni obaviti potrebne radnje u takvim situacijama sve dok ne dođe datum do kojeg je gost rezervirao smještaj. U jednom je slučaju preminuli gost ostavljen u sobi tri dana, a hotelsko osoblje vodilo se onom: Ako je mrtav danas, bit će mrtav i sutra. Ipak, želimo vjerovati da su takve situacije više iznimke nego pravilo.

Sigurnost u sobi

Vaše su stvari u hotelskoj sobi sigurne. Posebice ako noćite u sobama u koje ulazite s karticama jer se svaki ulaz registrira i očito je tko je i kada ušao u sobu. U slučaju da vam nešto od vaših osobnih stvari nestane, osoblje na recepciji lako će ući u trag osobi koja je "njuškala" po vašim stvarima.

Pušenje

Ako spavate u sobi u kojoj je zabranjeno pušiti, a većinom su takve, i ako vas uhvate da to pravilo kršite, bit će vam naplaćena novčana kazna bez obzira na to koliko se žalite.

Izbjegavajte jacuzzije

Iako je zabranjeno i iako se ne događa tako često, ipak neke parove ponese strast i u romantičnom okruženju imaju spolne odnose u jacuzzijima. Koliko je prljavštine u jacuzzijima pokaže se kada se ispusti voda iz bazena koja je "skrila" mnoge ljigave dokaze. Izbjegavajte!

Izvor: vecernji.hr