Seksom protiv prehlade

Našla sam lijek protiv prehlade“, slavodobitno mi se neki dan javila moja prijateljica preko chata. S obzirom da smo se već protekla dva tjedna jedna drugoj žalile kako smo prehlađene i kako više ne možemo izdržati, ovo je zaista bilo nešto što mi je privuklo pozornost. Naravno, niti približno nisam sanjala o onome što je slijedilo. U tim sekundama iščekivanja dok mi je pisala sljedeću poruku kroz misli su mi prošli različiti vitaminski pripravci, koje više nisam mogla smisliti, a čvrsto sam odlučila ne ići liječniku, koji će mi prepisati neke tablete i poslati me kući.

„Jučer sam se poseksala i sad mi je super! Zdrava sam!“, napisala je dalje.
S obzirom da rijetko pričamo o intimnim detaljima svog života, ovo je bilo nešto što možda „na prvu loptu“ nisam očekivala od nje. Ali, evo, bila je i više nego iskrena, pa me, moram priznati još više zaintrigirala ta tema.
„Da, stvarno. Užasno sam se osjećala i nakon jedne vrlo vruće partije seksa u nedjeljno poslijepodne, puf... grlo me više ne boli, ne kašljem, mogu disati na nos!“, nastavila je uvjeravajući me.
„Pa dobro, ali meni na žalost seks ne pomaže. Mislim, prehlađena sam nešto manje od mjesec dana. Dakle??“ upitala sam ju.
„Ma, joj pa onda moraš uzeti duplu dozu ili trostruku. Prakticiraj tako dugo dok ti ne bude bolje“, napisala je s veselim smajlićima.
Moram priznati da mi je u tom trenutku pala jedna zanimljiva izreka na pamet, koju sam vidjela na jednoj majici „Sperma sadrži vitamin C“.

Vitamini, enzimi, peptidi


Vjerovali ili ne sperma zaista, između ostalih tvari (većina ih je vrlo zdrava i hranjiva) zaista sadrži vitamin C i to u prilično velikoj količini. Možete provjeriti u znanstvenim knjigama ili na internetu.

No, dobro, bez vulgarnosti. Sperma vam neće izliječiti upaljeno grlo, pa tako nije niti mojoj presretnoj prijateljici.
No, činjenica je, što su potvrdili i znanstvenici, da strastveni seks zaista može pomoći u prehladi. Naime, nakon dugogodišnjih neuroimunoloških eksperimenata, znanstvenici su zaključili da seks ima pozitivne učinke ne samo na psihu, nego i na imunološki sustav. Naime, broj fagocita, koji su zaslužni za borbu protiv uzročnika bolesti se povećava tijekom seksa, a tijekom orgazma broj fagocita se i udvostruči.

Tijekom seksa, odnosno, točnije, tijekom orgazma, tijelo proizvodi endorfine, vrstu enzima, koji su zaslužni za dobro raspoloženje, osjećaj sreće i zadovoljstva, i na neki način djeluju kao droga. Dokazano je da osim na pozitivnu psihu utječu na imunološki sustav i ojačavaju ga.

Dakle, sve su to dokazane činjenice koje ne smijemo zanemariti. U svakoj bolesti, pa tako i u prehladi, pozitivan stav je vrlo važan, a ako vam u pomoć priskoče endorfini i peptidi, vjerujem da ćete se, ako ne odmah, onda vrlo brzo osjećati bolje i zdravije. Zato, djevojke i žene, navalite! Treba li vam bolji povod od ovog?

zena.hr