Šahovski prvak svijeta ujedno i top model

šah, Magnus Carlsen, Gari Kasparov, Viswanathana Ananda, svjetski prvak, model
Samo je veliki Gari Kasparov u mlađim godinama postao svjetskim prvakom, odnosno u dobi od 21 godinu, dok je Norvežanin Magnus najboljim na planeti postao s 22. U meču za titulu pobijedio je u deset partija Indijca i dosadašnjeg prvaka Viswanathana Ananda s 6,5 prema 3,5. Osim činjenice da je vrlo mlad postao svjetskim šahovskim prvakom, Magnusova je atipičnosti to da je prvi šahovski velemajstor koji osim od šaha, zarađuje novac i kao model, u reklamama različitih brendova.

Magnus Carlsen postao je najboljim šahistom na planeti, pobijedivši u deset partija dosadašnjeg svjetskog prvaka Indijca Viswanathana Ananda s 6,5 prema 3,5. Samo je Gari Kasparov u mlađoj dobi postao najboljim na svijetu. Naime, Rusu je to pošlo za rukom s 21 godinu, a Magnusu s 22.
Šah školski predmet u preko 30 država, u Hrvatskoj uglavnom izvannastavna aktivnost.
Od djetinjstva pokazivao iznimne sposobnosti za intelektualne izazove

Carlsena je šahu podučio otac, još u dobi od pet godina. Kako novi svjetski prvak dolazi iz obitelji dvoje inženjera, nije pretjerano ni čudno, da je od najranije dobi pokazivao velike sposobnosti u obračunu s intelektualnim izazovima.

S osam godina je zabiježio prvi zapažen rezultat, na norveškom šahovskom prvenstvu za najmlađu kategoriju.

Već u dobi od 13 godina i 148 dana stječe titulu velemajstora, po čemu je treći u povijesti šaha.

S 19 godina i 32 dana, uspio je zasjesti na prvo mjesto FIDE-ine rejting liste čime je postao najmlađi igrač u povijesti kome je to uspjelo.
'Šahovski Justin Bieber' aktivan i u modnoj industriji

Ono po čemu je Magnus također atipični šahovski prvak je to da se od početka svoje kratke sportske karijere, paralelno bavi i modelingom.

Naime u prošloj je godini ovaj Norvežanin zaradio oko milijun dolara.
Od tog iznosa, čak 70 posto novca čini prihod od modnih i drugih reklamnih sponzora.

srednja.hr