Rodila djevojčicu bez očiju, liječnici u šoku

Rođenje bebe bez očiju u Sjedinjenim Američkim Državama pokazalo je ograničenost tehnologije ultrazvuka, ali i genetskih testova. Naime, Taylor Garrison rodila je kći Brielle, a jako se iznenadila kada su liječnici njezinu bebu odnijeli odmah nakon poroda i to bez objašnjenja.

Garrison je kazala kako su liječnici uzeli djevojčicu, te kako joj nisu dopustili ni da je na trenutak pogleda, što je majku pogodilo. Beba je odmah nakon rođenja podvrgnuta testovima u trajanju od šest sati, nakon čega je majci čekanje dozlogrdilo, te je tražila svoju djevojčicu.

Osoblje bolnice majci je donijelo Brielle, te je Taylor zaključila kako je zaista postojao razlog za zabrinutost. Novopečena majka izjavila je za Daily mail kako je beba izgledala normalno, no kako je bilo očito da nešto nije kako bi trebalo biti.

Liječnici će za bebu stvoriti umjetne oči

Naime, djevojčica se rodila s primarnom anoftalmijom, odnosno potpunim odsustvom očnog tkiva zbog greške u razvoju dijela mozga koji formira oko. Zbog ovakve anomalije djevojčica će čitav život biti slijepa i bez očiju.

Tijekom rutinskih pregleda ultrazvukom može se ustvrditi kako je riječ o anomaliji, a liječnici utvrđuju deformaciju tako što zamjete crninu oko očnih jabučica. Taylor je tijekom trudnoće posjećivala ginekologa koji je plod pregledavao ultrazvukom, a otišla je i na testove koji bi utvrdili ima li djevojčica predispozicije za takvo što.

Pregledi su se pokazali nepouzdanima, a Brielle će nekoliko godina za redom morati posjećivati liječnike koji će stvoriti 'umjetne oči', kuglice punjene gelovima, koje će se vremenom povećavati, čime će se omogućiti normalan rast kostiju lica. Njezina je majka kazala kako će je, tijekom odrastanja odgajati jednako kako bi je odgajala i da se nije rodila s deformacijom.