Prikupljena 431.000 mobitela za obitelji u potrebi

donirani uređaji, Ö3 čarobne vrećice, od starih mobitela, Bečki Caritas, austrija, donacija, udruga Svjetlo u tami

U Austriji je uspješno provedena i deveta akcija "Ö3 čarobna vrećica", u suradnji s radijskom postajom ORF, Caritasom i udrugom "Svjetlo u tami". U došašću 2013. i tijekom prvih tjedana u 2014. godini prikupljena je 431.000 mobitela, koje su donirale austrijske obitelji, tvrtke, centri za prikupljanje otpada i škole. Time je osigurana donacija od 670.000 eura za obitelji u potrebi diljem Austrije, izvijestio je Hit Radio Ö3 u ponedjeljak 17. veljače.
Akcijom, koja iz godine u godinu postaje sve uspješnija, se koristi vrijednost mobilnih telefona koji više nisu u upotrebi. Svi donirani uređaji, prema priopćenju "Ö3 čarobne vrećice", predani su Bečkom Caritasu. Ondje 12 dugo nezaposlenih osoba iz gomile mobitela izdvaja pokvarene od još upotrebljivih aparata. Razbijeni telefoni stručno se zbrinjavaju, a oni još funkcionalni priređuju se za preprodaju.
Samo od starih mobitela u akciji "Ö3 čarobna vrećica" prikupljeno je 670.000 eura za hitni fond udruge "Svjetlo u tami" i za izravnu pomoć Caritasa.
Ukupan iznos svih donacija Ö3 aktivnosti za akciju "Svjetlo u tami 2013/2014" iznosi 765.000 eura.

Tim novcem osigurat će se žurna pomoći tisućama obitelji za njihovo plaćanje "najma, računa za struju ili za nabavku pomagala za djecu s teškoćama u razvoju. Tako brojne obitelji uspijevaju prebroditi teške i žurne životne nedaće", ističe se u priopćenju.

ika.hr