Postani harambaša – istrči ’Prvi hajdučki trail’!

Postani harambaša – istrči ’Prvi hajdučki trail’!
Ovo je prilika i svima onima željnim izazova da pokažu svoje sposobnosti i zasluže titulu harambaše ako istrče 40 km, hajduka za 20 istrčanih km ili titulu jataka za 12 istrčanih kilometara.

Za Prvi hajdučki trail vlada veliko zanimanje. Dosad je prijavljeno 40 sudionika, a svi zainteresirani mogu se prijaviti na stotinka.hr.

Organizatori su uvjereni da su sami hajduci izvorni trail trkači. Naime, trail utrke se uobičajeno trče po brdskim, planinskim, ali i drugim terenima. Podrazumijeva kretanje na nogama, hodanje, planinarenje ili trčanje.

Sve ovo potvrđuje i vrlo zanimljivi plakat koji prikazuje nekadašnjega hajduka opremljenoga suvremenim trkačkim pomagalima. Rad je to duvanjskoga akademskoga slikara Ante Braovca.

Pobjedničku statuu za Hajdučki trail izradio je pak naš kipar Ilija Skočibušić, a njih će biti podjeljeno šest, odnosno za sva tri pobjednička mjesta u muškoj i ženskoj konkurenciji. Organizator se pobrinuo, između ostaloga i za robne nagrade, a one će biti izvorne s našega podneblja - Livanjski sir i Duvanjsko vino. One će biti dodijeljene svima koji se nađu na postolju.

Priča je ovo koju i dalje vrijedi pratiti tim više jer su svi oni okupljeni u AK Puls na vrlo dobrom putu promocije rekreativnoga športa i trčanja u duvanjskome kraju. U tomu su i uspješni jer zahvaljujući njima tračnje na Duvanjskom polju postalo je privlačno ovdašnjim ljudima bez obzira na godine.

Idućih dana AK Puls u suradnji s PD Orlova Stina pristupit će planinarskoj markaciji staze Hajdučkoga traila. Ako ste zainteresirani za ovu priču i želite im pomoći, svi ste dobrodošli, a javit im se možete na njihovu FB stranicu ili doći u nedjelju 16.lipnja u 7 sati ujutro ispred Caffe bara Step odakle je planiran polazak.

tomislavcity.com