Pogrešna masturbacija je štetna!

Dr. Sank godine 1998 prvi je upozorio da različite tehnike masturbacije imaju utjecaja na spolni odnos. Njegova istraživanja nisu potvrđena u medicinskim krugovima. Ukoliko imate problema s erekcijom a pokušali ste sve možda je problem u načinu na koji masturbirate.

Mastrubiranje na trbuhu

Masturbiranje izvodimo na različite načine. Kakve su tehnike masturbiranja ovisi o tome kava su nam bila prva pozitivna iskustva s masturbiranjem. Muškarci koji masturbiraju na trbuhu , su vjerojatno prva pozitiva iskustva doživjeli na trbuhu. Možda su bili u krevetu i trljali penis u erekciji o madrac ili posteljinu. Krevet je najčešće kraj masturbacije za muškarce koji vole to raditi na trbuhu.

Ako masturbirate na trbuhu, imate manje spolnih odnosa

Ako ste pri masturbiranju okrenuti na stomak, na penisu je mnogo veći pritisak nego ako to radite na leđima. To uzrokuje brojne probleme u seksu. U puno primjera problemi su toliko veliki da muškarac ne može doživjeti erekciju ili do seksa uopće ni ne dođe. Ukoliko i pobjedite probleme s erekcijom može doći do problema s orgazmom tj. izostankom orgazma. Prema nekim podatcima 60% muškaraca koji masturbiraju na trbuhu imaju problema s orgazmom. Puno puta im uspije ako trljaju penis u žensko tijelo, jer je njihov penis ne osjetljiv na druge pristupe.

 

Masturbiranje na trbuhu nije jedankao misionarskom položaju

Položaj masturbiranja na trbuhu, čini se sličan misionarskom položaju koji se takvim muškarcima čini najsličnijim - jer tako simuliraju spolni odnos kada masturbiraju. Pritisak koji postoji kada masturbirate na trbuhu puno je veći od pritiska u misionarskom položaju. 

Koristite ruku a ne plahte

Muškarci koji su se navikli masturbirati na trbuhu i imaju problema sa spolnim odnosima, preporučamo, da se nauče drugim tehnikama masturbacije u kojima je pritisak na penis manji. Tako će penis postupno opet postati osjetljiv za normalne seksualne podražaje. Seks će tada postai užitak a ne izvor frustracije.

intimatemedicine.com.hr