Pobacile su: Sedam djevojčica zatrudnjelo na školskom izletu

silovanje, silovanje, džamija, crna kronika, silovanje, trudnoća, silovanje, žepče, silovanje, Tuzla, silovanje, Posavina, silovanje, seks, prijestupnik, silovatelj, silovanje, nigerija, studentica, silovanje, dječji dom, zlostavljanje, Beč, Srbija, silovanje, mobitel, silovanje, pedofilija, Makedonija, seks, bolest, optužnica, pedofilija, zanimljivosti, zlostavljanje, seks, nasilje, robinja, silovanje, lončari, silovanje, grob, obiteljsko nasilje, incest, teško seksualno zlostavljanje, silovanje, zlostavljanje, djevojčica, pijanstvo, alkohol, auto, razvod, pilanje, logor Duhok, masovna ubojstva, silovanja, Ekstremisti ISIL-a, ISIL, seksualno zlostavljanje djece, silovanje, pedofil, djevojčice, trudnoća, BIH, maloljetničke trudnoće, pobačaj, djevojčice, tučnjava, roditelji, manijak, haustor, napad, seks navike, prodaja, maloljetnica, djeca rast, roditelji, pedofili, pedofilija, uhićenje, gole fotke, zlostavljanje, otac, psiholozi, djeca rast, igra, nasilje, pornografija, Mostar, djevojčica,

Svih sedam djevojčica koje su zatrudnjele na školskom izletu su pobacile. Podsjetimo, djevojčice stare 13 i 14 godina iz Banja Luke ostale su trudne prije pola godina tijekom školskog izleta. Javnost je o tome nedavno izvijestio Nenad Babić, ginekolog i koordinator za zdravlje u Republici Srpskoj.

'One su zauvijek obilježene'

- Možete si zamisliti kako su se roditelji osjećali kada su saznali da su im kćeri trudne. U malom selu to je grozna situacija. Djevojčice su nastavile ići u školu. One su zauvijek obilježene - rekao je Babić za njemački Bild. Kaže da je iz obzira prema njima i njihovim obiteljima pričekao i nije odmah izašao u javnost.
- Djevojčice su morale pobaciti kako bi se zaštitilo njihovo zdravlje - rekao je. Identitete djevojčica ne želi otkriti.
- Slučaj nije izmišljen. Znao sam da će svijet reagirati kada izađem u javnost. Htio sam ukazati na to da djeca nisu educirana niti informirana niti od škole niti od roditelja - kaže Babić.

Djevojčice su se oporavile od šoka

Dodaje da su se djevojčice oporavile od šoka. Naglašava da su dobile svu potrebnu pomoć kako bi se mogle vratiti normalnom životu.

Djeca već s 13 godina stupaju u seksualne odnose

U BiH je nedostatak informacija o seksualnom odgoju glavna tema. Samo u Sarajevu koje ima oko 300.000 stanovnika prošle godine je registrirana 31 maloljetnička trudnoća. Dnevni avaz piše da je broj seksualno aktivnih maloljetnica zadnjih godina porastao. Najveći problem je što 43 posto njih prilikom seksa ne koristi nikakvu zaštitu.
- Zabrinjavajuće je da djeca već s 13 godina stupaju u seksualne odnose, ali to je danas postao trend. Ne smijemo dopustiti da djeca o seksu ne saznaju u školi već na ulici - rekao je Senad Mehmedbašić, ginekolog iz Sarajeva.

24sata.info