Ovako zvuči video koji je sniman na pet kontinenata istovremeno: “The Weight” s Robertsonom i Ringo Starrom

Ovako zvuči video koji je sniman na pet kontinenata istovremeno: “The Weight” s Robertsonom i Ringo Starrom

Dvogodišnji rad rezultirao je internacionalnom obradom pjesme “The Weight”, u kojoj su sudjelovali i Robbie Robertson te Ringo Starr. Sama činjenica da su ovi velikani radili na obradi pjesme The Banda iz 1968. godine ipak nije jedina posebnost ovog covera, prenosi portal muzika.hr.

https://www.youtube.com/watch?v=ph1GU1qQ1zQ

Posebnost leži u tome što su u coveru pjesme “The Weight” participirali glazbenici iz deset zemalja. Među njima su se našli Marcus King, Lucas Nelson, japanski gitarist Char te soul pjevač iz Konga Mermens Moseng.

Iza ovog projekta stoji “Playing For Change”, pokret koji povezuje ljude iz svih krajeva svijeta kroz glazbu. Zahvaljujući fundaciji ovog pokreta, izgrađeno je petnaest glazbenih i umjetničkih škola u jedanaest država svijeta. Osim obrade pjesme “The Weight”, “Playing For Change” zaslužna je i za obrade pjesama Redemption Song, What's Going On i mnogih drugih.

“The Weight” je zasada najveći pothvat ovog pokreta. Dvije godine se radilo na videu, a za produkciju je bila potrebna godinu i pol rada. Jedan od glavnih u produkciji bio je Mark Johnson, suosnivač pokreta te američki glazbeni producnent. Njegov rad ovjekovječen je Grammyjem, a u svojoj dugogodišnjoj karijeri radio je s Paulom Simonom, Keithom Richardsom i drugima.

Ako ste se pitali kako je došlo do toga da svi glazbenici u videu sviraju ujednačeno, odgovor leži u mobilnom studiju.

https://www.instagram.com/p/B2hboiIHJhx/?utm_source=ig_embed