Otvoren je najskuplji turistički resort na svijetu

Otvoren je najskuplji turistički resort na svijetu
Najskuplji turistički resort na svijetu otvoren je na privatnom otoku Banwa u arhipelagu na Filipinima.

Izgelda poput raja na Zemlji, ali cijene su 'paklene' - noćenje 100.000 dolara.

Za otok se navodi da je "posljednje ekološko utočište", a prema podacima na internet stranici Banwa private island, prostire se na više od 60 tisuća metara kvadratnih.

Također se navodi da je to "privatni svijet u kojem vrijeme stoji" i gdje se temperature rijetko kad spuštaju ispod 30 stupnjeva Celzijevih. Smještaj je potpuno luksuzan.

Postoji šest vila od kojih svaka ima privatni infinity bazen, terase s hidromasažnom kadom i prozore od poda do stropa. U restoranu se sve priprema od svježe lokalne hrane, a spa centar gostima omogućava neograničen broj tretmana bez dodatne naplate.

Postoji i velik broj aktivnosti koje su im na raspolaganju: ronjenje, jet-ski, jedrenje, joga i tenis.

Vjerojatno najbolji način za dolazak na ovaj otok je hidroavion ili pak helikopter iz Manile. Hidroavion za devet putnika stoji 990 dolara ili 11.580 dolara za putovanje helikopterom s pet putnika.

No, na koji god način gosti stigli, morat će izdvojiti velik novac. Sasvim je jasno da je iskustvo na ovom privatnom otoku otvoreno samo za one najbogatije, no postoji način kako smanjiti cijenu, piše Daily Mail.

U vilama je moguće smjestiti 48 osoba, tako da je moguće podijeliti trošak ako se radi o putovanju veće skupine ljudi. Tako bi noćenje po osobi koštalo 2083 dolara, no važno je znati da postoji i minimalni boravak od tri ili pet noći, ovsino o tome koje je doba godine.

vijesti.rtl.hr