NOVOGODIŠNJE KUPANJE Zeničanin Hamid Begovac do sada se okupao 65 puta u rijeci Bosni

NOVOGODIŠNJE KUPANJE Zeničanin Hamid Begovac do sada se okupao 65 puta u rijeci Bosni

Sedamdesetdevetogodišnji Zeničanin Hamid Begovac, kojeg je bodrilo desetak njegovih prijatelja, obavio je danas na lokalitetu Kamberovića polja tradicionalno novogodišnje kupanje u rijeci Bosni.

Begovac se okupao pri temperaturi zraka u tom gradu od dva stupnja Celzijeva iznad nule.

"Ako računam novogodišnja i kupanja za Čimburijadu, prvog dana proljeća, ovo je moje 65. kupanje u rijeci Bosni."

"Prvi sam se put okupao kao 14-godišnji dječak u siječnju u Travniku, na Plavoj vodi" - ističe Begovac, koji dodaje da je za ovakav pothvat važno prethodno obaviti pripreme, koje traju i po nekoliko dana, prenosi Fena.

On se, kaže, uglavnom sprema na Smetovima, gdje se masira snijegom, ali je u nedostatku snijega, prije ulaska u vodu, danas uz obalu rijeke pronašao malo leda te izmasirao svoje tijelo.

Begovac je, inače, već 19 godina u mirovini, a do 60. godine života, do kada je bilo moguće darivati krv, 51 put darovao je tu „dragocjenu tekućinu“. Zbog toga je u bivšoj Jugoslaviji dobio najveća priznanja, a višestruki je, ističe, sudionik, komandir i udarnik omladinskih akcija.

"Tri puta sam lomio ruke i noge, razbijao glavu. Na meni je obavljeno nekoliko operacija, ali sam dobrog zdravlja. Najvažnije je da je srce zdravo" - kaže Begovac.