Nakon 14 godina Ivici Jerkoviću vraćen novčanik

Federacija BIH, plaće, Vjekoslav Bevanda, Novac, mirovine, plaće, krediti, banke, Politika, Novac, nogomet, firme, BIH, poduzetnička zona, fiskalizacija, hrana, Novac, Novac, plaća, mirovine, HVO, Armija BiH, struja, poskupljenje, Novac, Armija BiH, HVO, Novac, nagrada, Novac, SDA BIH, SDP BIH, Novac, kriza, siromaštvo, BIH, kladionica, višići, Vlada HNŽ, Srećko Boras, lutrija, kladionica, krediti, jamci, kamate, banke, crna kronika, Novac, štednja, proračun, HBŽ, plaća, Novac, invalid, prevara, Hrvatska, taksist, Novac, mirovina, Hrvatska, krađa, provala, Zagreb, mirovine, vojne mirovine, polaštene mirovine, Novac, siromašni, siromaštvo, prostitutka, ženidba, Novac, prevara, biro, nezaposlenost, HNŽ, mirovine, FBIH, Isplata mirovina, isplata, štednja, Novac, savjeti, Livno, krađa navika, misa, BIH, dugovi gađana, dugovi, banke, novčanik, navike, probanje, bogataši, uhljeb , hsls , Minimalac, BIH, sindikat, radnici, nasim lawrence, novčanik, taylor sloan, novčanik, Mostar, plaća, pr
Nezaposleni Ivica Jerković iz Donje Motičine dugo će pamtiti Veliki petak, kada je dobio poštansku pošiljku u kojoj je bio njegov stari novčanik s osobnom iskaznicom, vozačkom i ribičkom dozvolom, a bilo je tu i 1500 švicarskih franaka. Priča je nesvakidašnja, to više što je novčanik izgubio prije 14 godina, a nakon toliko vremena mu je vraćen sa svim osobnim dokumentima, a dobio je i novac! Istina, u novčaniku je prije 14 godina imao nešto franaka, maraka i kuna, ukupno 2000 njemačkih maraka, a što je bilo namijenjeno za krov kuće.

Prošlo je tjedan dana od primitka uskrsnog dara, no Ivica je još uvijek zbunjen i ne vjeruje u ono što mu se dogodilo.

- Taman sam malo legao kada mi je susjed donio paket, a na njemu pročitam da je pošiljatelj neki Srećko Veselica i svoju adresu u Koški. No paket je poslan iz pošte u Čepinu. Otvorio sam paket, a unutra zgužvani papiri i odmah sam pomislio da me netko zeza. No uočio sam da ima još nešto, a ono - moj novčanik! Nisam mogao doći k sebi od šoka, a onda je stigao novi, kada sam vidio osobne dokumente i svežanj novčanica. Izbrojio sam 1500 franaka. Počeo sam nervozno šetati po sobi. U prvi sam tren pomislio da su novčanice krivotvorene, no drugog sam se dana u mjenjačnici u Našicama uvjerio da su novčanice ispravne. Kćerka i ja bili smo doista radosni - ispričao nam je jučer u svom dvorištu Ivica Jerković u društvu susjeda Miroslava Tomca, koji je od poštara na ulici preuzeo paket.

Ivica se prisjetio i neugodnosti s novčanikom od prije 14 godina.

- Bio sam s društvom na pecanju na ribnjaku u Motičini, a onda je jednom prijatelju pozlilo i vozili smo ga u bolnicu. Poslije smo otišli u gostionicu i tada sam uočio da mi nema novčanika, koji mi je negdje, ili na ribnjaku ili u bolnici, ispao iz trenirke. Od tada više ne nosim trenirku po danu, već samo navečer, i to samo u kući - rekao nam je Jerković.

Novac koji mu je neočekivano stigao dobro je spremio i, kaže Ivica, utrošit će ga za krov dvorišne zgrade.

glas-slavonije.hr