Muška brada – vole li je žene?

Muška brada još je jedan pokazatelj kako neki trendovi nikada ne stare i kako se uvijek iznova vraćaju pod reflektore.

Prije nekoliko godina brada i brkovi bili su zaštitni znak neuredne osobe koja ne vodi previše računa o osobnoj higijeni te svih onih koji su se odlučili malo opustiti, pa tako pustiti dlačice na licu da rastu.

Danas muška brada više nije simbol neurednih muškaraca nego način iskazivanja stila. George Clooney najpoznatiji je glumac koji već duže vrijeme nosi bradu koja je postala dio njegovog stila i osobnosti, baš kao i Ryana Goslinga. Jedan i drugi predstavljaju seks simbole za žene diljem svijeta.

Međutim što je sa svim ostalim muškarcima koji nisu poznate osobe, vole li žene bradu i na njima? Najbolje je krenuti od higijene. Ruku na srce, ali brada može značiti leglo raznih bakterija koje se nakupljaju tijekom dana, a najviše nakon obroka.

Na temelju brojnih provedenih istraživanja pokazalo se kako ženama smetaju dlake na licu, jer izazivaju iritaciju na licu. Često znaju dobiti osip na području oko usana zbog čega može nestati užitak ljubljena.

Neki muškarci unatoč tome ne odustaju od brade, a možda je i dobro tako jer se pokazalo kako se ženama u trenutku ovulacije sviđaju muškarci s istaknutom viličnom kosti. Efekt postignut zbog brade. Upravo zato se brojni odlučuju na mamljenje ženskih uzdaha na ovaj način.

Brada može značiti više toga.Osim što predstavlja stil neke osobe, ona može biti drugo ime za mladost, brzinu, okretnost i spremnost.

Ostaje pitanje svakoj ženi da se sama odluči hoće li naginjati muškarcima s bradom ili bez nje.

savjetnica.com