Može li seks upropastiti prijateljstvo?

Može li seks upropastiti prijateljstvo?

Često je granica između Opens internal link in current windowprijateljstva i 'nečeg više' jako tanka. Neki smatraju da pravo prijateljstvo među suprotnim spolovima nije moguće, dok neki misle i vjeruju da je to moguće. Imate prijateljicu/prijatelja bez kojeg ne možete zamisliti život, družite se i povjeravate se jedno derugom. Poslije tuluma ili izlaska nakon alkoholiziranja budite se uz nju/njega u krevetu! Što sada?


Dogodilo se da ste završili u krevetu! Što sada?? (jlp)


Dogodilo se da ste završili u krevetu! Što sada?? (jlp)

Kada prijeđete granicu, povratka nema

Činjenica je da neke stvari neikada neće biti kao što su bile. Vjerojatno je da niste uopće rasčistili što se to vama dogodilo i kako dalje. Kod oboje će se vjerojatno javiti osjećaji nelagode i veliki upitnik nad glavom. Kada se nađete u istom društvu bit će vam neugodno zbog toga što vam se dogodilo i jednostavno nećete znati kako se ponašati. Razgovori i povjeravanja o seksu više se neće događati jer će vas to podsjećati na vaš izlet u krevet. Kod sebe ili kod svog prijatelja/prijateljice možete početi primjećivati znakove ljubomore koji se prije nisu događali. Isto tako kada vas bude zvao na telefon ili vam se javio na nekom od chatova možda više nećete odgovoriti istog trenutka kao nekada jer će vas biti strah od potezanja neugodnih pitanja. Jedan od vas može postati paranoičan ili ga može biti strah od toga da druga strana želi vezu. Dali smo nekoliko negativnih strana. Koje su pozitivne? Moguće je održati prisan odnos te prijateljski odnos koji se neće promijeniti te ga povremeno začiniti seksom!


Seks koji se dogodio u prijateljstvu lako unese razdor u vaš odnos.. (jlp)

Ključna su jasna i ne dvosmislena pravila


Ako se oboje slažete s novim načinom prijateljstva, važno je utvrditi pravila. Prvo utvrdite je li vaš odnos ekskluzivan ili vam je dopušteno ići i s drugima u krevet. To je važno kako bi izbjegli ljubomorne zaplete unutar odnosa. Potom donesite pravilo o tome što će vaš odnos postati, i ako je to ponekad vrlo teško prognozirati. Je li to prijateljstvo sa seksom koje će to i ostati ili će trajati dok netko od vas ne upozna nekog mogućeg partnera? Ili si dopušatate mogućnost da se taj vaš odnos razvije u pravu Opens internal link in current windowvezu? Morate znati da su riječi i dogovori jedno a da osijećaji mogu otići u sasvim drugom i neočekivanom smjeru. Ukoliko niste ljubitelj dubokih i otvorenih razgovora vrijeme je da to postanete. Prijateljstvo s povlasticama kako se običava reći, donosi svoje specifičnosti i važno ga je definirati i odlučiti što i kako. Ključno je da o tome razgovarate i saslušate očekivanja druge strane te nađete kompromis, jer ukoliko se to ne dogodi vrlo je vjerojatno da ćete izgubiti tako drago vam prijateljstvo

intimatemedicine.com.hr