Mostar: Hoće li pederi s desne u isti kafić s gejevima lijeve obale

nformacija koju su mediji plasirali da će se u gradu na Neretvi otvoriti prvi ‘gay bar' u svakom slučaju uspjela je uraditi ono što se od nje i očekivalo - postala je top tema među Mostarkama i Mostarcima!

Više informacija o svemu pokušali smo dobiti u resornoj službi Gradske uprave, iz koje su kazali kako o tome ne znaju apsolutno ništa. Naš izvor je istaknuo kako se ova priča i ne može službeno potvrditi, s obzirom da pri registraciji nigdje ne bi bilo specificirano da se radi o objektu za homoseksualnu populaciju. Objekt bi bio klasificiran na standardni način: kako kafić, restoran, noćni klub, piše pogled.ba.

Takav objekt je, tehnički gledano, već mogao biti i otvoren a da mase nisu ni znale da se radi o specifičnom okupljalištu homoseksualne populacije. Nešto slično već je postojalo u Mostaru, no naravno, nije ličilo na ono što na spomen "gay okupljališta" pomišlja prosječni heteroseksualni (pogotovo homofobni) građanin, nego se radilo običnom ugostiteljskom objektu koji je bio omiljen među gay osobama. Lokaciju istog, zbog sigurnosnih razloga, nećemo spominjati, no gay osobe su putem internetskih foruma, i poznanstava, mogle vrlo lako saznati na kojem mjestu mogu pronaći društvo s kojim dijele zajedničku seksualnu orijentaciju.

Tako otvaranje sličnog objekta u gradu na Neretvi bi vrlo vjerojatno prošlo na isti način, a teško onako kako to neki zamišljaju. Uostalom, i da se otvori, tehnički ne bi ni bio prvi.