MARINA RADOŠ 'Feministica' Meghan se udala u obitelj u kojoj nije smjela progovoriti bez dopuštenja

Marina Radoš, kolumna

Kada je javnosti predstavljena zaručnica princa Harryja, mnoge je oduševila činjenica da se od malena bori za prava žena i djevojčica, a prava euforija je nastala kada je vojvotkinja od Sussexa najavila da će i u braku s princem promovirati prava djevojčica i žena. Ha-Ha-Ha.

Euforija žena, pogotovo onih afroameričkog podrijetla, na činjenicu da se jedna od njih udaje za britanskog princa bila je zaista smiješna.

Tada su mnogi mrzitelji feministica imali priliku likovati jer se jedna od onih kojoj su puna usta ženskih prava dobrovoljno udaje u obitelj u kojoj će tražiti dopuštenje da progovori.

„Feministica“ Meghan Markle svojevoljno se udala i zbog muža napustila karijeru koju je gradila dvadeset godina.

„Feministica“ Meghan Markle svojevoljno je napustila domovinu zbog udaje.

„Feministica“ Meghan Markle svojevoljno je pristala da će šutjeti o političkim prilikama u Ujedinjenom Kraljevstvu te da neće komentirati čak ni referendume o pravu na pobačaj.

„Feministica“ Meghan Markle svojevoljno je pristala nositi samo duge suknje, pokrivati ramena i dekolte i nositi najlonke na +40.

„Feministica“ Meghan Markle pristala je na to da praktično izgubi pravo glasa na izborima.

„Feministica“ Meghan Markle stekla je ime udajom, a ne svojim radom.

„Feministica“ Meghan Markle djevojčicama nije poručila da će u životu uspjeti ako se školuju i rade, već isključivo ako se nakon toga i udaju. Za princa. Ruku na srce za nju nitko ne bi čuo da se nije udala za princa.

Je li moguće da ženama kojima su puna usta ženskih prava i želje da promijene svijet treba samo udaja?

Je li moguće da će princ ipak promijeniti stav svake od nas i ušutkati je zauvijek?

Feministica Meghan odlazi iz kraljevske obitelji. Bilo joj je dosta svega u što se uvalila.

Ipak, trebala bi konačno zašutjeti o ženskim pravima i ohrabrivati mlade djevojke da se školuju i rade na sebi kako bi uspjele… Udati se za princa.