Klasične greške koje činimo kod izbora frizure i boje kose

Plava kosa

Vrlo svijetle nijanse plave ne stoje dobro mnogim ženama. Neke će čak i 'postarati' jer će izgledati isprano.

'Naprimjer Olivia Wilde ima lijepe oči koje više dolaze do izražaja, a ten joj je svjetliji kad joj je kosa tamnija', kaže Oded Gabaj, frizer slavnih i poznatih te vlasnik salona Lovella u New Yorku.

Šiške

Šiške će naglasiti oči, ali mogu biti i zamka, te privući pažnju na nešto što biste ustvari željeli prikriti. Primjerice ravno odrezane šiške ističu oči, ali i nos.

'Ako nemate pravilan nos, preporučuju se stanjene i neravno, odnosno u pramenove ošišane šiške jer će one istaknuti samo oči', savjetuje Gabaj.

'Slavna' frizura

Dobra je ideja frizeru pokazati sliku frizure koja vam se sviđa kako bi lakše razumio što točno želite. Međutim, ne očekujte da vas pretvori u dugokosu plavušu Jessicu Simpson ako vaša kosa podsjeća na kosu Ashley Judd, odnosno kratka je i tamna.

'Možda nemate isti oblik lica ili teksturu kose. Bitno je pronaći frizuru koja vama odgovara. Primjerice, možda će vam se svidjeti neka zvijezda koja ima strogu bob frizuru. No, u dogovoru s frizerom razmislite odgovara li vam baš takva frizura ili je treba, u nekoliko sitnih detalja, prilagoditi vašem licu. Možda da samo izostavite šiške ili prilagodite duljinu i oblik šišaka svojim crtama lica', naglašava Gabaj.

Crna kosa

Izrazito crna kosa je vrlo teška i možete izgledati blijedo te naglasiti nedostatke, kao što su podočnjaci.

'Ten Kim Kardashian izgleda dosadno kad joj je kosa pretamna. Koža joj zablista kad kosu posvijetli nekoliko nijansi. Izrazito crna kosa nadvlada sve ostalo, dok tamnosmeđa daje toplinu boji kože', pojašnjava Gabaj.

Pramenovi i ravnanje

'Dođete li na pramenove i ne kažete svom frizeru da ste ravnali kosu prije tri mjeseca, to bi moglo prouzročiti pucanje kose ili to da čak 10 puta brže posvijetli nego što bi se to dogodilo na 'netaknutoj' kosi. Kemijski tretmani, poput ravnanja ili pramenova, mogu oslabiti strukturu korijena koja se neće vratiti sve dok ne izraste nova kosa. Stoga frizera trebate izvijestiti o svim tretmanima koje ste radili', upozorava Gabaj.

Prekrižene noge tijekom šišanja

To je dobra poza za čitanje časopisa u salonu, ali važno je da ne budete pogrbljeni i nagnuti prema naprijed. Nemojte sjediti prekriženih mogu, a glavu držite ravno kako bi frizer mogao napraviti što precizniji rez.

Ne zaboravite pitati za savjet

Pitajte frizera kako održavati frizuru. Neka vam da smjernice kako ćete i kod kuće izgledati kao da ste upravo izašli iz frizerskog salona.

Izvor: living.msn.com