Kako droge utječu na seks?

Teško je reći, poboljšavaju li ili pogoršavaju droge seks, jer seks sam po sebi ovisi o puno faktora, koje unos droga u tijelo potencira. Ne postoji valjana formula koja bi nam otkrila kako koja droga utječe na seks. Učinak ovisi o samom pojedincu koji konzumira određenu vrstu droge, te količina, kvaliteta i vrsta droge.

Alkohol

Alkohol je depresor centralnog živčanog susutava. Alkohol povećava seksualnu želju, libido se povećava, ali njegov učinak na seks je ne rijetko negativan. Alkohol uzrokuje širenje malih kapilara po tijelu pa stoga može utjecati na erekciju i penetraciju kod muškarca jer ne dolazi dovoljno krvi u penis. Kod muškaraca i žena može utjecati na ne postizanje orgazma. Kod žena može dovesti do ne dovoljnog vlaženja vagine  što je vrlo neugodno i može uzrokovati bolnu penetraciju. Koordinacija, ravnoteža i koncentracija su narušeni a o neugodnom zadahu da i ne govorimo.

Od svih droga najmanje znamo o utjecaju marihuane na seksualni odnos. (jlp)

Marihuana

Marihuana ne bi trebala imati izravan učinak na reproduktivne organe i njihovu funkciju. Povećava pozornost na osjet a posebno na dodir. Prema raznim svedočanstvima seks pod utjecajem marihuane ima pomalo mističnu konotaciju. Brojnim pričama o dugom seksu pod utjecajem marihuane ne treba baš vjerovati iz razloga što thc izmjenjuje percepciju vremena. Seks lako ometaju napadaji smijeha i gubitak koncentracije, a želja za slatkim može zamijeniti želju za strastima.


Extasy

Glavni sastojak Exstasy-ja je MDMA, koji je stimulans te ima vrlo psihodeličnu komponentu. Pod utjecajem te droge javljaju se osjećaji ljubavi, a želja za dodirom je vrlo jaka. Osobe pod utjecajem te droge lako stupaju u intimne odnose s drugim ljudima jer im se to u tim trenutcima čini prihvatljivo. Ti osjećaji često ne vode do samog čina seksa jer kod muškaraca ta droga ne rijetko uzrokuje impotenciju. Često uzrokuje i dehidraciju što otežava ljubljenje, predigru i na kraju rezultira izostankom spolnog odnosa.

Pri velikom unosu kokaina u organizam moguće je doživjeti spontani orgazam. (jlp)

Kokain

Kokain i ostali stimulansi povećavaju seksualnu želju te libido, moćnu erekciju i lakše postizanje orgazma. U većim količinama može biti vrlo frustrirajuće jer je uzbuđenost prevelika a javlja se ne mogućnost postizanja orgazma. Isto tako poznato je kako je kokain lokalni anestetik, pa je poznato kako ga neki upotrebljavaju u samom činu seksa na način da ga stave na spolovilo kako bi smanjili osjetljivost i time produžili vrijeme seksa do orgazma.


LSD

Halucinogeni, čiji su primjer LSD ili “lude gljive“, od svih droga one najviše mijenjaju čovjekov doživljaj svijeta te samu percepciju okoline. Uzrokuju različite vizualne i slušne halucinacije i paletu različitih osjećaja, od euforije do straha. Zbog izrazito subjektivnog i nepredvidljivog učinka vrlo je teško reći kako te droge utječu na sam spolni odnos. Neke stvari je jednostavno bolje prepustiti mašti na volju.

intimatemedicine.com.hr