Jezivo Nostradamusovo predviđanje za 2018.

Jezivo Nostradamusovo predviđanje za 2018.
Francuski ljekar i prorok - Nostradamus, ima protiv sebe i brojnih proročanstava koje je izrekao, mnoge skeptike, ali ne možemo negirati da su se neke od njegovih ideja tokom vremena pokazale istinitima.

Njegova prva knjiga - "Proročanstva" - objavljena je 1555. godine, a i danas se prodaje, iako ne ide loše ni prodaja knjiga "Nostradamus za neznalice".

"Proročanstva" su pisana u stihovima, a svaki katren predviđa neko događanje iz budućnosti. Iako logičnim razmišljanjem možemo zaključiti da se njegova predviđanja mogu odnositi na bilo koje događaje, a neka su iznenađujuće blizu stvarnosti, piše Express.hr.

Najstrašnije predviđanje za 2018.

Za sljedeću je godinu slavni prorok iznio neka vrlo uznemirujuća previđanja, a najstrašnije je svakako ono o izbijanju Trećeg svjetskog rata.

- Rat će početi između dvije velike svjetske sile i trajat će 27 godina. Trenutak velikog nasilja će se poklopiti sa pojavom komete na nebu. Nuklearni terorizam i prirodne katastrofe će uništiti našu planetu dok se gigantska planeta ne približi Zemlji.

Ovo predviđanje tumači se kao vizija izbijanja Svjetskog rata između Rusije i SAD-a, na čijim će stranama biti trenutni saveznici.

Najveći zemljotres koji je ikad pogodio Zemlju Svi smo potpuno svjesni katastrofa i ruševina koje su zemljotresi izazvali u Kini, na Haitiju, u Italiji i, naravno, Japanu, ostavljajući na hiljade ljudi bespomoćnim beskućnicima. Nostradamus je govorio o masivnom potresu koji će pogoditi Zemlju.

Deset država svijeta koje neće postojati za 100 godina Amerikance, kada je taj zemljotres u pitanju, brine najava da on neće pogoditi daleki istočni dio svijeta kao ranije, već zapadni svijet, posebno zapadni dio Sjedinjenih Država. Njegova snaga će se osjetiti u zemljama širom svijeta.

Ponovno ekonomski kolaps Među drugim predviđanjima Nostradamus je u 2018. najavio i ekonomsku represiju. Naravno, prirodne katastrofe i ratovi utječu na ekonomiju i politiku. Dakle, 2018. godina je svjedok masovnog ekonomskog kolapsa, koji vodi do nekoliko smrti biznismena, jer "bogati umiru mnogo puta", kaže Nostradamusovo predviđanje.

Erupcija Vezuva Nostradamus je predvidio masivnu vulkansku erupciju 2018. g. talijanskog Vezuva, za kojeg kaže kako će "uništavati Zemlju svakih pet minuta", uzimajući između 6.000 i 16.000 života.