I od Messija postoji veće božanstvo u Argentini!

...titulu Olimpia de Oro otela mu je zgodna sugrađanka iz rodnog Rosarija.

Ceh sportskih novinara Argentine je već tradicionalno birao najbolje od najboljih u 2010. Ove je godine nagrada Olimpia de Oro pripala 33-godišnjoj Luciani Aymar, sedmerostrukoj dobitnici nagrade za najbolju svjetsku hokejašicu na travi, koju su zbog izuzetno atraktivnih driblinga i igre prozvali 'Maradona'.

  • FOTO: www.gente.com.ar
  • Luciana Paula Aymar je rođena u Rosariju, baš kao i Leo Messi, a posljednjih deset godina igra za domaće klubove. U Quilmes je bila od 2000. do 2008. godine, a trenutno nosi dres GEBA-e (Gimnasia y Esgrima de Buenos Aires)

Zgodna Argentinka, koja u svojim vitrinama ima olimpijsko srebro iz Sydneyja 2000., te dvije bronce iz Atene (2004.) i Pekinga (2008.), ove je godine drugi put u karijeri predvodila Argentinke do svjetske titule, i to pred svojim navijačima u rodnom Rosariju.

  • AFP

A iz grada u kojem su argentinske hokejašice pokorile svjetsku konkurenciju dolazi i drugoplasirani u izboru sportskih novinara – Lionel Messi. Najbolji nogometaš današnjice se na kraju morao zadovoljiti nagradom Olimpia de Plata, koja se dodijeljuje najboljim argentinskim sportašima u inozemstvu, prenosi net.hr.

Isto priznanje kao i Messi su dobili svjetski boksački prvak u srednjoj kategoriji po WBC-u Sergio 'Maravilla' Martínez, te NBA košarkaš Houston Rocketsa Luis Scola.


  • Popularna Lucha je proglašena najboljom igračicom turnira u Rosariju na kojem su Argentinke ove godine osvojile svjetsku titulu

Povodom 200. obljetnice argentinske revolucije Udruženje sportskih novinara također je dodijelilo nagradu Olimpia del Bicentenario najzaslužnijim sportašima Argentine kroz povijest, a dobitnici su nogometaš Diego Maradona, tenisač Guillermo Vilas, vozač Juan Manuel Fangio, boksač Carlos Monzón, ragbijaš Hugo Porta i košarkaš Manu Ginobili.