Hitler je koristio Viagru od bikova sjemena

Adolf Hitler koristio je primitivan oblik Viagre, koji se sastojao od doza testosterona i sjemena mladih bikova, tvrdi se u novoj knjizi o njegovom životu.

Knjiga ''Je li Hitler bio bolestan'' navodno sadrži sigurne dokaze mnogih mitova o zdravlju nacističkog vođe, koji se godinama šire.

Autori knjige tvrde da su pretražili medicinske arhive i povjerljive vojne dokumente, iz kojih su zaključili kako je Hitler koristio 82 različita lijeka za vrijeme vladavine Njemačkom u Drugom svjetskom ratu.

Među tim lijekovima bio je i koktel raznih lijekova, nalik na današnju Viagru, koji mu je prepisao njegov osobni liječnik Theordor Morrell. Liječnik mu je navodno ubrizgavao taj koktel, kad god se Hitler pripremao na intimne trenutke sa svojom ljubavnicom Evom Braun.

Morell je Hitleru 1944. godine počeo davati injekcije testosterona, a koje su sadržavale sjeme i žlijezde iz prostate mladih bikova. Hitler je vjerovao kako mu taj koktel daje potrebnu energiju za njegove susrete s mnogo mlađom Evom Braun.

Povjesničari Henrik Eberle i Hans-Joachim Neumann tvrde kako je njihovo istraživanje pokazalo da je Hitler uzimao poveće doze lijekova protiv nadutosti, koji su sadržavali veoma male doze strihnina, sastojka koji se može pronaći u otrovima koji se koriste za deratizaciju.

Hitler se bojao pilula, zbog čega je preferirao injekcije

Dvojica povjesničara istražila su dokumentaciju koja je ostala iza Hitlerova osobnog liječnika, u kojoj se spominju i drugi visokopozicionirani dužnosnici nacističkog režima. Podaci doktora Morrela pokazuju da se Hitler bojao pilula, zbog čega je preferirao da mu liječnik sve lijekove uštrcava izravno u venu.

-.-Wikipedia-.-
Photo Wikipedia  
Autori knjige proučavali su medicinske arhive i vojnu dokumentaciju, koja je ranije bila povjerljiva, kako bi pronašli vezu između Hitlerovog lošeg fizičkog zdravlja i njegove odluke o ubijanju milijuna Židova u koncentracijskim logorima.

Osim toga, željeli su vidjeti je li istina da ga je njegov osobni liječnik pokušavao ubiti tokom vremena. Na kraju su zaključili kako doktor Morell nije želio otrovati Hitlera. Ipak, trudio se dati Hitleru sve što je želio, što nije iznenađujuće kada se uzme u obzir tko mu je bio pacijent. Zbog toga mu je davao male doze Pervitina, oblika metamfetamina, poznatijeg i kao ''Hitlerov speed''.

Davao mu je i glukozu, intravenozne injekcije metamfetamina, barbiturata, opiata i raznih drugih lijekova.

Dvojica povjesničara otkrila su kako se Hitler smrtno bojao da će oboliti od raka, a mučili su ga visoki krvni tlak, grčevi i glavobolje te je nekoliko puta ukanjao krajnike.

Hitler pred kraj uzimao čak 52 lijeka

- Kada se zarazio gripom od svog osobnog brijača, Hitler je urlao: ''čovjek šmrca već petdana i uopće mi to ne kaže - objavio je njemački list Der Spiegel.

U jednom razdoblju Drugog svjetskog rata, na dan je uzimao oko 28 različitih lijekova, a brojka lijekova koje je uzimao na kraju se popela na 52.

Iako je to misterij koji godinama zabavlja javnost, autori knjige nisu uspjeli pronaći dokaze koji bi potvrdili poznatu britansku tezu da je Hitler imao samo jedan testis, kao ni dokaze da je na njegovo ponašanje utjecao koktel lijekova koje je uzimao.

Autori su na kraju knjige konstatirali kako je Hitler bolovao od Parkinsove bolesti.

- Ni u jednom trenutku Hitler nije imao patološke halucinacije. Konstantno je bio svjestan svojih postupaka - zaključuju autori knjige ''Je li Hitler bio bolestan?''.

javno.com