Frontmen Zostera Mario Knezović: Uz malo sreće, sve se može

Grupa Zoster, Gavrilo Princip, Mario Knezović, Album Srce uzavrelo, Zoster, Mario Knezović, koncert, Zoster, album, Mario Knezović, Zoster, Grupa Zoster

Riječ je o filmu koji je sinoć premijerno prikazan u Berlinu, gdje smo telefonskim pozivom zatekli i Marija Knezovića, frontmena grupe "Zoster", koji je činio dio glumačke ekipe, piše Dnevni avaz.

Apsurd svijeta

"Bog postoji, zove se Petrunija" nastao je u koprodukciji Makedonije, Belgije, Francuske, Hrvatske i Slovenije, a u potpunosti je sniman prošle godine na lokacijama u Makedoniji. Film prikazuje skoro komičan apsurd svijeta u kojem živimo, fokusirajući se na život nezaposlene 31-godišnjakinje Petrunije, koja odlučuje uraditi nezamislivo i umiješati se u "muški" svijet.

Mada je glazba njegov prioritet, Mario se, kaže povremeno stigne posvetiti i glumi, ali i obitelji.

Ipak, bio je nestrpljiv, priznaje nam, da u konačnici pogleda film "Bog postoji, zove se Petrunija", koji se bori za prestižnu nagradu Zlatni medvjed.

- Malo glazbe, malo gluma, sve stignem. Stignem i kod kuće djeci napraviti da jedu. Dokaz sam da se sve može stići kad se želi, naravno uz malo sreće, koja je neophodna - kroz osmijeh kaže Knezović.

A da je zaista tako i da sve može stići, dokaz je činjenica da članovi "Zostera" 22. veljače ulaze u studio i snimaju novi album.

Veoma uzbudljivo

- Na novom albumu radimo već duže, ali bilo nam je teško da se uskladimo s vremenom. Ima nas petorica, jedan živi u Sarajevu, dvojica u Mostaru, jedan u Širokom Brijegu, a ja u Zagrebu pa je to trebalo harmonizirati. No, uspjeli smo, idemo u studio i mogu reći da će biti veoma uzbudljivo. Bit ćemo to opet mi, u našem stilu, ali nešto malo drugačije - otkriva Knezović.

Kad snimaju, atmosfera u studiju je, dodaje Mario, itekako opuštena. Rijetko kad u tim trenucima vlada stroga disciplina...

- Mi smo ekipa na koju sam veoma ponosan. Toliko smo opušteni da ne moramo ništa pričati da bismo se razumjeli, mi smo svoji, kao obitelj - priznaje Knezović.

Zagrebačka energija

Članovi "Zostera" nedavno su u zagrebačkom klubu "Sax" održali nezaboravan koncert, nakon kojeg je Knezović s nama podijelio utiske.

- Energija u Zagrebu je bila posebna, bili smo oduševljeni prijemom publike. U klub "Sax" došla je mala, ali odabrana ekipa, koja voli našu glazbu. Posebno nam je bilo drago zbog desetak ljudi koji su iz Zadra stigli na naš koncert. To nam razgaljuje srce. Mi to imamo i u Sarajevu i u Mostaru, gdje duže sviramo, ali u Zagrebu nikad nije bilo ovako dobro - oduševljeno je kazao Mario.