Frizerka otkrila kakve joj posljedice na tijelu ostavlja svakodnevni posao

šišanje

... i naginjanja nad klijentima, što ostavlja tragove na tijelu. Jasno je to pokazala masažerka iz Lestera Hitesh Patel, koja je na Facebooku objavila zabrinjavajuće fotografije leđa jedne svoje klijentice frizerke. Naime, na fotografijama se vide veliki crveni tragovi na leđima.

- Tragovi koje vidite nisu masnice - ti tragovi pokazuju stagnaciju do koje je došlo u mišićima, a zovu se petehije - rekla je Heiteš za Metro, dodajući da je to jasni pokazatelj nastale štete.

Do toga, objašnjava, dolazi zato što frizeri satima naginju nad klijentima pa se mišići razvijaju i zadržavaju kosti u neprirodnom položaju.

- I onda kada odložite svoju frizersku opremu i pokušate sjesti, prirodna pozicija jednostavno ne funkcionira - kaže Hitesh.

Ovakvi problemi ne pojavljuju se samo kod frizera, već i kod drugih poslova u kojima ljudi dugo moraju zadržavati čudne pozicije dok rade, poput zubara i mehaničara.

Hitesh kaže kako pomaže svakodnevno istezanje u sklopu joge ili pilatesa, a preporučuje i tople kupke i redovite masaže.